Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Με 189 ψήφους υπέρ και 14 κατά η Γαλλική Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε τελικά τον περιβόητο νόμο των “τριών χτυπημάτων”. Σύμφωνα με το νόμο αυτό αν κάποιος χρήστης συλληφθεί 3 φορές να κατεβάζει αρχεία που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, όπως λογισμικό, ταινίες και μουσική, οι αρχές θα μπορούν να τον αποκλείσουν από το Internet!


Οι ISPs αναλαμβάνουν το ρόλο να προειδοποιούν 2 φορές τους χρήστες που κατεβάζουν παράνομο υλικό. Στην περίπτωση που ο χρήστης συνεχίσει και 3η φορά τότε θα του διακόπτουν τη σύνδεση για 1 χρόνο ενώ στο διάστημα αυτό ο χρήστης θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει κανονικά τη συνδρομή του στον ISP!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νόμος αυτός έρχεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των χρηστών του Internet.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με την εφαρμογή του νόμου αυτού και τους τρόπους που θα βρουν οι χρήστες να κατεβάζουν υλικό χωρίς να τους παίρνουν χαμπάρι οι ISPs…

Θα ήθελα να μάθω πάντως όλοι αυτοί που ψήφισαν τον νόμο, είτε υπέρ είτε κατά, τί σχέση έχουν με την τεχνολογία και το Internet.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου