Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ-Η ΗΛΙΘΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΛΛΑ Η ΗΛΙΘΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.
<Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 50χρονη γυναίκα, η οποία παρενέβη την ώρα, που οι αστυνομικοί της Ομάδας «Δέλτα» επιχειρούσαν να ελέγξουν άγνωστο ύποπτο στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστούν από δεύτερο κακοποιό, ο οποίος τους πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής από πίσω...

Βαρύτατα τραυματίστηκε ο 30χρονος Σπύρος Θεοδώρου και ελαφρότερα ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, 34 χρόνων. Και οι δύο ήταν ειδικοί φρουροί, που έγιναν αστυφύλακες πριν από περίπου δέκα μέρες με βάση το Προεδρικό Διάταγμα και την ενσωμάτωση των ειδικών φρουρών στην Αστυνομία και είχαν επιλεγεί για τη στελέχωση της νεοσύστασης ομάδας «Δέλτα», η οποία δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί επίσημα.

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για απελευθέρωση κρατουμένου.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Παναγιώτης Στάθης, ο δράστης χρησιμοποίησε δύο όπλα ρωσικής κατασκευής και ειδικότερα, ένα πιστόλι «Μακάροφ» των εννέα χιλιοστών και ένα περίστροφο διαμετρήματος των 7,62.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι οι δύο αστυνομικοί ανήκαν σε ομάδα της μονάδας «Δέλτα», τα δέκα μέλη της οποίας επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα και έκαναν δοκιμαστικές περιπολίες στην περιοχή κυρίως, για εξοικείωση με τους δρόμους και έχοντας για συνοδία μονοτοσυκλετιστή της ομάδας «Ζ».

Γύρω στα μεσάνυχτα έλαβαν σήμα να μεταβούν πίσω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου. Δεν βρήκαν, όμως, τίποτε και χωρίστηκαν, διενεργώντας αναζητήσεις. Στην οδό Σκιάθου 147 επιχείρησαν να ελέγξουν νεαρό άτομο, το οποίο τους δήλωσε σε σπαστά ελληνικά, ότι προέρχεται από τη Ρωσία. Τη στιγμή εκείνη, η 50χρονη επιτέθηκε στους αστυνομικούς φραστικά, λέγοντας να αφήσουν το νεαρό, γιατί ήταν φίλος της. Την ίδια στιγμή, ένας άλλος άνδρας πλησίασε, από πίσω, τους αστυνομικούς και τους πυροβόλησε από απόσταση σχεδόν είκοσι εκατοστών. Πυροβολισμό δέχθηκε πρώτα ο Θεοδώρου, με τη σφαίρα να τον βρίσκει στον αυχένα, ανάμεσα στο κράνος και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο Αναγνωστόπουλος δέχθηκε δύο σφαίρες. Η μία διαπέρασε το κράνος, που φορούσε, και ευτυχώς τον τραυματίσε επιδερμικά στο τριχωτό της κεφαλής.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, οι δράστες διέφυγαν με μοτοποδήλατο λευκού χρώματος, που είχαν σε κοντινή απόσταση, παίρνοντας μαζί τους τα δύο όπλα και τα κινητά των αστυνομικών.>

1 σχόλιο: