Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!


10 απλοί τρόποι για να συνεισφέρουμε στη διάσωση του πλανήτη
Τα τελευταία χρόνια το μέλλον του πλανήτη και τα αποτελέσματα της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που βρίσκεται καθημερινά στην επικαιρότητα.

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, η χρήση συμβατικών καυσίμων και η αλόγιστη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος είναι μερικές από τις βασικές αιτίες της ρύπανσης.

Οι απλοί πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων αλλάζοντας ορισμένες απλές καθημερινές δραστηριότητές τους , όπως τα υβριδικά αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα...

Ας δούμε 10 απλούς τρόπους για να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος:

1. Ελέγχετε τακτικά το αυτοκίνητό σας ώστε να λειτουργεί καλά: την πίεση στα λάστιχα, το φίλτρο αέρα, μην αφήνετε να αδειάσει το ντεπόζιτο καυσίμου για να γεμίσετε. Όλα αυτά εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

2. Αναζητήστε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην περιοχή σας, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα και ανεμογεννήτριες. Ενημερωθείτε για το κόστος και τις δυνατότητες τέτοιων συστημάτων.

3. Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως με λαμπτήρες οικονομίας. Κοστίζουν ακριβότερα, όμως έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια. Αντικαθιστώντας τρεις συχνά χρησιμοποιούμενους λαμπτήρες με οικονομικούς μειώνετε την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα κατά 150 χλγρ το χρόνο!

4. Αντικαταστείστε τους συμβατικούς θερμοσίφωνες με ηλιακούς. Το ηψηλότερο κόστος ενός ηλιακού θα το αποσβέσετε πολύ γρήγορα λόγω της ατέλειωτης ελληνικής ηλιοφάνειας!

5. Συμμετέχετε σε προγράμματα ανακύκλωσης: Ανακυκλώνοντας υλικά όπως γυαλί, μέταλλα και πλαστικό εξοικονομείται ενέργεια περίπου 80% σε σχέση με τη κατασκευή προϊόντων από αχρησιμοποίητα υλικά.

6. Προτιμάτε συσκευές που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Αντικαταστείστε παλιές ηλεκτρικές συσκευές με πιο σύγχρονες και λιγότερο ενεργοβόρες. Κερδίζετε χρήματα και προστατεύετε το περιβάλλον.

7. Εξετάστε την περίπτωση αγοράς ενός υβριδικού αυτοκινήτου με ηλεκτρική ενέργεια. Συμβάλλετε στον περιορισμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η κατανάλωση ρεύματος για να διανύσετε 100 χλμ είναι μόλις 1 €!

8. Μονώστε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας. Με αυτό τον τρόπο καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια για θέρμανση το χειμώνα και για ψύξη το καλοκαίρι.

9. Αποσυνδέστε από τις πρίζες συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε, όπως φορτιστές, τηλεοράσεις, τοστιέρες κλπ. Θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα περιορίσετε τη άσκοπη σπατάλη ενέργειας.

10. Ενημερωθείτε για τη νομοθεσία σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Παροτρείνετε και τους γύρω σας να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια

Τα παιδιά έφτιαξαν αυτό το βίντεο εμεις επιβραβεύοντας τις ευαισθησίες τους και επειδή τους χρωστάμε ένα μέλλον καλύτερο βάζουμε μπροστά τα δικά τους ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΟΥΜΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου