Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.ΜΕ ΤΣΑΡΤΕΡ ΘΑ ΑΠΕΛΑΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΑΤΑΝΑΣΤΕΣ!!

Αναγκάζεται η Τουρκία να τους πάρει πίσω!

Μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης που θα σχετίζονται με την υποστήριξη των μεσογειακών χωρών, ανάμεσα στις οποίες και την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των μεταναστευτικών κυμάτων αποφάσισε το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. κατά τη σημερινή συνεδρίασή του στο Λουξεμβούργο.
Ο επίτροπος της Ε.Ε., Ζακ Μπαρό, επισήμανε ότι η Ένωση θέτει ως προτεραιότητα την ιδιαίτερα στενή συνεργασία με χώρες, όπως η Τουρκία και η Λιβύη, ούτως ώστε οι αρχές αυτών των χωρών να υποχρεωθούν να ενισχύσουν τους ελέγχους στα σύνορά τους και να εφαρμόσουν τις συμφωνίες επανεισδοχής των λαθρομεταναστών.
Στα μέτρα που πρότεινε η Επιτροπή περιλαμβάνονται η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Frontex, η εξασφάλιση μιας αποτελεσματικής πολιτικής επιστροφής -κοινές πτήσεις επιστροφής των λαθρομεταναστών- και η δημιουργία ενός μηχανισμού εθελοντικής εσωτερικής μετεγκατάστασης των ατόμων, που χαίρουν διεθνούς προστασίας από γεωγραφικούς χώρους που αντιμετωπίζουν μεγάλες πιέσεις.
Ο Ζ. Μπαρό τόνισε, ακόμη, ότι η Επιτροπή πρόκειται να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προς αυτήν την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
ΑΠΟ http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου