Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Δολοφονική επίθεση σε ειρηνική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ

Χθες το βράδυ μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Πεδίον του Αρεως, διοργανώθηκε από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού «Νέος Αγωνιστής» πάρτυ στο Bar “Revolt” στον πεζόδρομο της Κωλέτη, στα Εξάρχεια. Το πάρτυ είχε μεγάλη προσέλευση κόσμου, απλών φίλων, οργανωμένων μελών του Κινήματος, συντρόφων της ευρύτερης αριστεράς. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι πρώην υπουργοί Στέφανος Τζουμάκας και Πέτρος Ευθυμίου, το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, ο ....
πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατικής Εταιρίας Γιώργος Παπαγιαννόπουλος και άλλοι.

Κατά τις 11:00 και ενώ ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος μέσα και έξω από το μαγαζί έφτανε τα 200 άτομα, ξαφνικά και χωρίς κανέναν προφανή λόγο και αφορμή, 10-12 κρανοφόροι εμφανίστηκαν κυριολεκτικά «από το πουθενά» και επετέθησαν απρόκλητα στα συγκεντρωμένα άτομα. Χτυπούσαν αδιακρίτως άντρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους, έσπαγαν καρέκλες και τραπέζια, τα πέταγαν στον κόσμο που έτρεχε πανικόβλητος να σωθεί. Πετούσαν μπουκάλια μέσα στο χώρο του bar κατευθείαν πάνω σε άτομα, έβριζαν και γενικά κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Είδα μια κοπέλα να έχει γεμίσει αίματα από μπουκάλι που την βρήκε στο πρόσωπο.

Είδα έναν νεαρό να χτυπιέται με καρέκλες στην πλάτη και στο κεφάλι.

Είδα έναν άλλο νεαρό να γρονθοκοπείται από δυο-τρεις κρανοφόρους.

Αξιο αναφοράς είναι το περιστατικό ότι τρεις εκ των κρανοφόρων προσπάθησαν να επιτεθούν σε μια κοπέλα την οποία απομόνωσαν και η οποία τελικά σώθηκε από βέβαιο λυντσάρισμα από την επέμβασή μου και από το γεγονός ότι ο αδερφός της πέταξε μια καρέκλα εναντίον τους με αποτέλεσμα να τους αποσπάσει την προσοχή και να αρχίσουν να τον κυνηγούν, αφήνοντας την κοπέλα μόνη. Η εν λόγω κοπέλα χτυπήθηκε ύπουλα από τον εναπομείναντα ο οποίος κρατούσε ένα μεταλλικό λοστάρι μήκους περίπου 40-50 εκατ. «γυρισμένο στην άκρη (πραγματικό φονικό όπλο!)από πίσω, στην περιοχή του συνδέσμου πίσω από το γόνατο. Οταν του όρμηξα για να τον απωθήσω με χτύπησε με το λοστάρι στο δεξί χέρι. Στη συνέχεια τρεις κρανοφόροι προσπάθησαν να με απομονώσουν ουρλιάζοντας «είναι ΠΑΣΟΚος το μουνί»! Την τελευταία στιγμή σώθηκα με μια γροθιά στη γνάθο και μια κλωτσιά στο καλάμι έχοντας προλάβει μόνο να ανταποδώσω μια γροθιά προκειμένου να ανοίξω δρόμο και να τρέξω να σωθώ!

Ιδιο ακριβώς περιστατικό, με έναν νεαρό να προσπαθεί να σώσει την αδερφή του από την επίθεση των κρανοφόρων και να ξυλοκοπείται άγρια είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι και την διακομιδή του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός!

Το όλο «σκηνικό» κράτησε περί τα 3-4 λεπτά. Οι κρανοφόροι στη συνέχεια απομακρύνθηκαν προς την οδό Θεμιστοκλέους βρίζοντας και έχοντας αφήσει πίσω τους βομβαρδισμένο τοπίο, σπασμένες καρέκλες και τραπέζια, τραυματισμένους και τρομοκρατημένους ανθρώπους.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήρθαν εκ των υστέρων απλά διαπίστωσαν το «μακελειό».

Φημολογείται ότι έγιναν και δύο συλλήψεις.

Ακούστηκε ότι ένας εκ των κρανοφόρων κρατούσε πιστόλι φωτοβολίδας, το οποίο ευτυχώς δεν χρησιμοποίησε. Ανατριχιάζω και μόνο στην σκέψη του τι θα γινόταν έτσι και χτυπούσε κάποιον από τόσο μικρή απόσταση…

Το περιστατικό αυτό γεννά εύλογα ερωτηματικά για τα πραγματικά κίνητρα αυτών των «τραμπούκων». Και όχι μόνο «τραμπούκων» αλλά και δολοφόνων, αφού και το είδος της επίθεσης και το γεγονός ότι όλοι ήταν «εξοπλισμένοι» και έδειχναν αποφασισμένοι καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για μια προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση. Όχι μόνο κατά αθώων πολιτών αλλά κατά του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης συνάθροισης.
Και εν τέλει, τέτοιες επιθέσεις αποτελούν το τέλειο άλλοθι για την γενίκευση της επίθεσης περιστολής των ατομικών ελευθεριών και της κρατικής καταστολής που επιχειρεί η Κυβέρνηση της Δεξιάς".

white rose
AΠΟ troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου