Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Η Διεθνής Αμνηστεία κατηγορεί την Ελλάδα για την εκκένωση του Εφετείου!

ΠΗΓΗ

Είστε γελοίοι και αχρείοι

Με αφορμή την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του Εφετείου Αθηνών από παράνομους μετανάστες, η Διεθνής Αμνηστία καλεί της ελληνικές Αρχές να φροντίσουν να βρουν στέγη σε όλους αυτούς που έμειναν άστεγοι!!!
Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη η ενέργεια αυτή της Διεθνούς Αμνηστείας εις βάρος της χώρας μας. Έκπληξη ίσως να ήταν εάν η οργάνωση αυτή έκανε τις κατάλληλες ενέργειες και κατήγγειλε τις χώρες από όπου οι λαθρομετανάστες έφυγαν, λόγω εξαθλίωσης ή λόγω κινδύνου της ίδιας τους της ζωής. Η Διεθνής Αμνηστεία αρκείται στο να καταγγέλλει την Ελλάδα, την οποία βρίσκει εύκολο στόχο, αντί να εργαστεί προς την πραγματική κατεύθυνση του «έργου» που έχει οικειοθελώς αναλάβει και που είναι η προστασία των λαθρομεταναστών.
Βέβαια, η Διεθνής Αμνηστεία, αμνηστεύει τις «λανθάνουσες» συμπεριφορές των λαθρομεταναστών, όπως αμνηστεύει και το γεγονός της κατάληψης ενός κτιρίου, που αποτελεί παράνομη πράξη. Αμνηστεία επίσης έδωσε η συγκεκριμένη οργάνωση στο γεγονός της δημιουργίας γιάφκας διαφόρων συμμοριών εντός του κτιρίου του πρώην Εφετείου, όπως αμνηστεύθηκε και το γεγονός του κινδύνου της υγείας των παρανόμων κατοίκων του πρώην Εφετείου, λόγω της πληθώρας ακατάλληλων για την ανθρώπινη υγεία συνθηκών που υπήρχαν εντός του καταληφθέντος από τους λαθρομετανάστες κτιρίου. Η Διεθνής Αμνηστεία μάλλον αμνήστευσε πάρα πολλά, ενώ δεν ξέχασε να καταγγείλει το Ελληνικό κράτος για αμέλεια απέναντι στους λαθρομετανάστες! Αμέλεια, λόγω του γεγονότος μη πρόβλεψης εγκατάστασης σε άλλο κτίριο!!! Αν κάποιος αναρωτηθεί, γιατί η Διεθνής Αμνηστεία δεν φρόντισε για την μετεγκατάσταση αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων, των λαθρομεταναστών, δεν πρόκειται να πάρει απάντηση… Γιατί άραγε; Μήπως επειδή είναι ευκολότερο να καταγγέλλεις παρά να προχωράς στην εξεύρεση λύσεων και την υλοποίησή τους;
Η οργάνωση υπενθυμίζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας και επισημαίνει ότι στην επιχείρηση της 21ης Ιουλίου περίπου 100 παράνομοι μετανάστες απομακρύνθηκαν από το κτίριο στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να έχει προβλεφθεί εναλλακτική στέγη. Παράλληλα, οι Αρχές κατηγορούνται για το γεγονός ότι δεν προειδοποίησαν τους μετανάστες που βρίσκονταν στο κτήριο της οδού Σωκράτους.
Φυσικά, οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Αμνηστείας στην χώρα μας, μάλλον δεν θέλουν να αναφέρονται στα πραγματικά γεγονότα και γι αυτό αποφεύγουν να μιλήσουν με τη γλώσσα της αλήθειας και να αποδεχτούν πως όταν μπήκαν οι δυνάμεις ασφαλείας μέσα στο κτίριο, του οποίου την είσοδο είχαν κλείσει επί ημέρες πριν, επιτρέποντας την έξοδο και απαγορεύοντας την είσοδο, βρήκαν μόνο 6 λαθρομετανάστες από τους 600 που υπήρχαν μερικές ημέρες πριν…!!!
Αν δεν ειδοποίησε η Ελληνική Αστυνομία τους λαθρομετανάστες για το «άδειασμα» του κτιρίου του πρώην Εφετείου, τότε ποιός τους ειδοποίησε; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ που εκτελούσε χρέη θυρωρού;!!! Καλό είναι, μία οργάνωση όπως η Διεθνής Αμνηστεία, να μην προχωρά σε ανυπόστατες, αναληθείς και καθαρά πολιτικού περιεχομένου δηλώσεις, απλά και μόνο για να καταγγείλει το Ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση Καραμανλή. Καλό θα ήταν να προχωρούσε σε περισσότερο ευδόκιμες ενέργειες και μαζί με τις κυβερνητικές υπηρεσίες να παρήγαγε έργο ανθρωπιστικό και όχι να μεταβάλλεται σε υποχείριο πολιτικών στρατηγικών και πρακτικών…
Ειδάλλως, αγαπητοί ανθρωπιστές της Διεθνούς Αμνηστείας, εκτός από γελοίους θα μπορούμε να σας αποκαλούμε πλέον να σας αποκαλούμε και… αχρείους!

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου