Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

«Μήτρο» έβαζε, Αβραάμ έμπαζε!

Τρία γκολ έβαλε ο Μήτρογλου αλλά δεν έφταναν για να νικήσει ο Ολυμπιακός την Μπόχουμ. Λίγο πριν το φινάλε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος... ζήλεψε κάτι από την δόξα του σκόρερ συμπαίκτη και βρήκε δίχτυα. Σε λάθος όμως εστία ολοκληρώνοντας με τον χειρότερο τρόπο μια έτσι και αλλιώς κακή προσωπική του εμφάνιση. Το τελικό 3-3 άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στον Τιμούρ Κετσπάγια. Χαρά για το πολύ καλό ποδόσφαιρο του πρώτου μέρους και προβληματισμό για την αδιαφορία και τα πολλά αμυντικά κενά της επανάληψης. Ντεμπούτο με καλή εμφάνιση ο Μαρέσκα. Το gazzetta.gr βρίσκεται στην Γερμανία και σας μεταφέρει όλα όσα έγιναν στο φιλικό των «ερυθρόλευκων».


Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου φαίνεται πως... αναγεννήθηκε ευρισκόμενος σε... γνώριμο γι' αυτόν περιβάλλον. Ο... Γερμανός τιμώρησε τρεις φορές την Μπόχουμ στο πρώτο μέρος, δίνοντας την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πάρει το προβάδισμα με σκορ 3-1.

Στο 3ο λεπτό μετά από κόντρες στην καρδιά της άμυνας της Μπόχουμ και μοιραίο λάθος του Φερνάντες ο νεαρός φορ έγινε κάτοχος της μπάλας και από κοντά άνοιξε το σκορ.Είχε προηγηθεί μία πολύ καλή ατομική προσπάθεια του Σοϊλέδη, απ' τον οποίο... ξεκίνησαν όλα. Ένας Σοϊλέδης, που γι' ακόμη ένα παιχνίδι παρουσίασε θετικά δείγματα γραφής, όπως και ο νεαρός Νικλητσιώτης, που αγωνίστηκε στην επανάληψη.

Και... αδύναμος αμυντικός κρίκος ο Α. Παπαδόπουλος

Ένα πέναλτι και ένα αυτογκόλ ήταν τα πεπραγμένα του Αβραάμ Παπαδόπουλου απόψε σ' ένα παιχνίδι, όπου παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός είχε γενικά ουκ ολίγα προβλήματα με τους παίκτες της Μπόχουμ.

Γρήγορη... απάντηση της Μπόχουμ

Η γερμανική Μπόχουμ απάντησε όμως και μάλιστα σχετικά γρήγορα απ' ένα αμυντικό λάθος του Ολυμπιακού. Στο 7' ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Φρέιερ και ένα λεπτό μετά ο Σέστακ έκανε το 1-1 απ' την... άσπρη βούλα. Στο 13' ένα επικίνδυνο γύρισμα του Όνο βρήκε σε σωστή θέση το Νικοπολίδη, που μπλόκαρε την μπάλα.

Απανωτά... χτυπήματα!

Στην συνέχεια όμως ακολούθησαν δύο... απανωτά χτυπήματα απ' τον Μήτρογλου. Στο 19ο λεπτό μετά από πολύ καλή σέντρα του Ζεβλάκοφ ο Μήτρογλου με κεφαλιά έκανε το 2-1. Στο 23' ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε μία ωραία προσπάθεια, ωστόσο το σούτ του κατέληξε άουτ.Στο 24' έμελλε να σημειωθεί το τρίτο γκολ του Μήτρογλου αλλά και του Ολυμπιακού. Μετά από σέντρα του Ζαϊρί ο νεαρός φορ βρήκε και δίχτυα και πάλι με κεφαλιά.Γενικά πάντως ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος απ' την Μπόχουμ στο πρώτο μέρος.

Πολλές οι αλλαγές στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Η βασικότερη όλων ήταν αυτή του Ιταλού χαφ Έντσο Μαρέσκα, που προσπάθησε για το καλύτερο στο ντεμπούτο του. Ο Μαρέσκα έδειξε πως είναι ένας παίκτης, που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό. Δεν είναι ένας παίκτης, που κάνει εύκολα το λάθος, παρόλα αυτά φάνηκε πεντακάθαρα πως θέλει παιχνίδια στα πόδια του.

Μες στο γήπεδο μπήκαν και οι Μέλμπεργκ, Ντουντού, Νικλητσιώτης, Ντάρμπισαϊρ, Πάντος, Ντιόγκο, Τοροσίδης. Εκτός απ' τον Μαρέσκα πάντως την πρώτη του εμφάνιση στα φιλικά του Ολυμπιακού έκανε και ο Άγγλος στράικερ, Ντάρμπισαϊρ. Στο 61' ο Νικλητσιώτης έκανε ένα πολύ ωραίο σούτ, που ανάγκασε τον Φερνάντες να προβεί σε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Δύο λεπτά μετά ο Νικοπολίδης εξουδετέρωσε σούτ του Φρέιερ.

Αμυντικό... βραχυκύκλωμα και 2-3

Στο 67' ο Σέστακ... ξαναχτύπησε. Ο άσος της Μπόχουμ μετά από μία πολύ ωραία συνεργασία με τους συμπαίκτες του βρέθηκε απέναντι απ' το Νικοπολίδη και μείωσε το σκορ με κοντινό σούτ. Αυτό ήταν και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο συγκεκριμένο φιλικό. Στην φάση αυτή πάντως η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού μόνο καλή δεν ήταν...

Στο 73' ο Ντουντού σκόραρε με μακρινό σούτ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε απ' τον ρέφερι του αγώνα, καθώς υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού μπροστά απ' τον τερματοφύλακα, Φερνάντες. Στο 80' ο Ντάρμπισαϊρ έχασε μεγάλη ευκαιρία, μετά από πάσα του Ντουντού. Ο Άγγλος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Φερνάντες, όμως έκανε ένα κακό σούτ και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 83' ο Ντουντού έκανε μία ωραία κίνηση και ένα καλό σούτ, όμως μπλόκαρε ο Φερνάντες.

Αυτογκόλ και 3-3

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έμελλε να είναι ο παίκτης που θα βάλει αυτογκόλ. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός μπερδεύτηκε μετά από γύρισμα παίκτη της Μπόχουμ και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη, κάνοντας το 3-3 στο 85'. Στο 88' ο Πάντος προσπάθησε να χριστεί σκόρερ μ' ένα πραγματικά φοβερό σούτ, όμως εξίσου φοβερή ήταν και η απόκρουση του Φερνάντες.

Μπόχουμ: Φερνάντες, Μάλτριτζ (46' Γιαχία), Νταμπρόφσκι, Φούκς (75' Μποϊνινγκ), Φρέιερ (64' Αϊζαουάχ), Γιόχανσον (80' Βογκτ), Σέστακ, Κλίμοβιτς (64' Χασεμιάν), Μαβράι, Πρφέτζελ (64' Κόντσα), Όνο (64' Επαλέ).

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (46' Πάντος), Κ. Παπαδόπουλος (46' Μέλμπεργκ), Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Ζαϊρί (46' Τοροσίδης), Λεντέσμα (46' Ντουντού), Γ. Παπαδόπουλος (46' Μαρέσκα), Σοϊλέδης (46' Νικλητσιώτης), Όσκαρ (58' Ντάρμπισαϊρ), Μήτρογλου (46' Ντιόγκο).
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου