Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

11/9/2001: Η απαρχή της παγκόσμιας καταστολής





H 11η Σεπτεμβρίου 2001 είναι η μέρα που η καταστολή πέρασε σε νέο επίπεδο, παγκοσμίως. Πέραν του πολέμου στο Αφαγανιστάν, ήταν η αφορμή να τεθεί σε εφαρμογή ο Πατριωτικός Νόμος στις ΗΠΑ, μια πολιτική η οποία θα λειτουργήσει ως παράδειγμα και στον υπόλοιπο κόσμο, με απώτερο σκοπό τον πλήρη έλεγχο των ανθρώπων και τον περιορισμό των προσωπικών τους ελευθεριών.




Τα δεδομένα:

- Οι δίδυμοι πύργοι και το Κτίριο 7 έπεσαν συμμετρικά, ακριβώς όπως σε ελεγχόμενη κατεδάφιση. Ειδικοί σε ελεγχόμενες κατεδαφίσεις το επιβεβαιώνουν.

- Οι δίδυμοι πύργοι ήταν κατασκευασμένοι ώστε να μείνουν αλώβητοι ακόμα και στο ενδεχόμενο σύγκρουσης με αεροπλάνο.

- Έξι εβδομάδες πριν την επίθεση ο Larry Silverstein αγοράζει τους πύργους για 99 χρόνια έναντι 3,2 δις δολλαρίων. Μέσα στο συμβόλαιο περιλαμβάνεται ασφαλιστική κάλυψη των πύργων ειδικά για τρομοκρατικές επιθέσεις. Η αποζημίωση έφτανε τα 3,5 δις δολλάρια. Στο τέλος της ιστορίας ο Silverstein κατέφυγε στην δικαιοσύνη ζητώντας να πάρει διπλή αποζημίωση, θεωρώντας το τρομοκρατικο χτύπημα διπλό.

- Τα υλικά που καταγράφηκαν να πέφτουν από την κορυφή των δίδυμων πύργων, πέφτουν με ταχύτητα λίγο μεγάλυτερη από αυτή της ελεύθερης πτώσης, γεγονός που σημαίνει πως όχι απλώς δεν βρήκαν καμία αντίσταση από τις μάζες πιο κάτω από αυτά, αλλά και πως υπήρχε ώθηση στην πτώση τους (εκρηκτικά).

- Η επίσημη εκδοχή της κατάρρευσης των δίδυμων πύργων είναι η φωτιά. Πρόκειται για τα πρώτα κτήρια τέτοιου μεγέθους στην ιστοριά, κατασκευασμένα κυρίως από σίδερο, που ισοπεδώνονται από πυρκαγιά και μάλιστα ολιγόλεπτη. Επιστήμονες σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας ανέφεραν ότι «είναι η πρώτη φορά που μία μόνο πυρκαγιά κόστισε την κατάρρευση ενός ουρανοξύστη».

- Το κτήριο 7 είναι το τρίτο κτήριο που ισοπεδώθηκε και όλως παραδόξως δεν έχει πάρει ιδιαίτερη δημοσιότητα. Αποτελούσε ένα από τα ασφαλέστερα κτίρια της Νέας Υόρκης:
Το 1999 το κτήριο αναβαθμίστηκε, όταν ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζιουλιάνι, επέλεξε τον 23ο όροφο του κτιρίου για να εγκαταστήσει το κέντρο επιχειρήσεων εκτάκτων αναγκών της πόλης, ξοδεύοντας για ειδικό εξοπλισμό και την θωράκιση του χώρου -με αλεξίσφαιρα τζάμια, τόσο ανθεκτικό ώστε να μπορούν να αντέξουν και σε βομβιστικό κτύπημα- πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια. Το κτήριο 7 επίσης γκερμίστηκε συθέμελα, 7 περίπου ώρες μετά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων και ενώ βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα μακρυά από αυτούς. Η επίσημη κυβερνητική εκδοχή είναι πως συντρίμια που εκτοξεύτηκαν από τους πύργους προκάλεσαν φωτιά στο κτήριο 7, η οποία απέφερε την κατάρρευσή του.

- Μέχρι την ημέρα της επίθεσης λίγοι γνώριζαν ότι στο Κτίριο 7 στεγάζονταν γραφεία της CIA, του IRS, της Enron, του Υπουργείου Αμυνας, της Secret Service όπως επίσης και το Κέντρο Συντονισμού για Επείγουσες Καταστάσεις του τότε δημάρχου της Νέας Υόρκης, Rudolf Giuliani. Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος δεν πήγε στο “Κέντρο Συντονισμού”.

- Η υποτιθέμενη πτήση 77 της American Airlines, συγκρούστηκε στην Δυτική πλευρά του Πενταγώνου, προκαλώντας σχετικά μικρές ζημιές, οι οποίες δεν δικαιολογούν την συντριβή ενός αεροσκάφους της τάξης μεγέθους ενός Boeing 757 και ειδικά όταν οι δεξαμενές του είναι γεμάτες με 400.000 λίτρα καυσίμων.

- Συντρίμια αεροσκάφους στο πεντάγωνο δεν βρέθηκαν ποτέ.

- Όλως τυχαίως η επίθεση στο πεντάγωνο συνέβη στο μόνο σημείο του που είναι ειδικά θωρακισμένο για βομβιστικές επιθέσεις.

- Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως το υποτιθέμενο αεροπλάνο της American Airlines, στην πραγματικότητα ήταν ένας πύραυλος cruz.

H εξαιρετική ταινία "9/11 Loose Change" αναφέρεται λεπτομερώς στα παραπάνω και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου