Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΙ Ο "ΑΓΩΓΟΣ" ΣΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ... ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ....



Επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας χαρακτηριστηκά:

"Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα. Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται μετά από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία. Και φυσικά, η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή, όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού."

Στα βήματα του Βούλγαρου Πρωθυπουργού Β.Μπορίσοφ και ο Γ. Παπανδρέου.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός μόλις κέρδισε της εκλογές "έγραψε" την συμφωνία για τον αγωγό παίρνοντας μιαν απάντηση από τον Ρώσο πρόεδρο ανάλογη με το "γράψιμο".....διαμηνύοντας προς την Βουλγαρία τις προθέσεις του .....
"Δικαίωμά σας να κάνετε αυτό που νομίζετε. Απλά πείτε μας γρήγορα τις αποφάσεις σας. Εμείς την λύση θα την βρούμε και θα περάσουμε από αλλού τους αγωγούς".

Λογικά κάτι ανάλογο θα μεταφέρει και προς τον εν δυνάμει πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται περίεργα και ακόμη περισσότερο να αφήνουν ερωτηματικά για το πόσο "σημαντικός" είναι ο αγωγός Μπουργκάζ Αλεξανδρούπολης. Πάντως η επισήμανση Παπανδρέου και η επικέντρωση ότι λόγος επαναδιαπραγμάτευσης είναι οι "περιβαλλοντικοί όροι".... μας κάνει να αντιληφθούμε πολύ απλά ότι είναι ένα καλό δόλωμα προς αλίευση ψήφων από τους ψηφοφόρους των τοπικών κοινωνιών όπου διέρχεται ο αγωγός και έχουν αντιδράσει μέσα από ΜΚΟ οι οποίες αντιτίθενται προβάλλοντας την καταστροφή του περιβάλλοντος από τον πετρελαιαγωγό

Όσο για τα οικονομικά οφέλη, δεν αντιλαμβανόμαστε να κόπτεται ιδιαίτερα , μάλλον γιατί τελικά ίσως αυτά να είναι από μηδαμινά έως ανύπαρκτα δεδομένου ότι ο αγωγός δεν έχει επικυρωθεί από το Ελληνικό κοινοβούλιο σε αντίθεση με τον SOUTH STREAM.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μετά την εξαγγελία επαναδιαπραγμάτευσης του ΟΤΕ τώρα μπήκε και ο Αγωγός στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου