Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Οι Ασσύριοι του Περιστερίου!!!



Τα τελευταία χρόνια , και ειδικά μετά το κλείσιμο απο τους Αμερικανούς του ζητήματος της πρώην Γιουγκοσλαβίας που τους απασχόλησε για όλη την δεκαετία του 1990 και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 βλέπουμε μια αύξηση των δημοσιευμάτων και των διαφόρων αναφορών απο δυτικούς παράγοντες σε ιδιαίτερα ενοχλητικά ζητήματα για την χώρα μας.

Όλο και περισσότερες χώρες , κατόπιν καθοδήγησης προφανώς του Θείου Σάμ, προχωρούν στην αναγνώριση των Σκοπίων με το μη αναγνωρισμένο απο τον ΟΗΕ όνομα.
Οι Βρετανοί μόλις προχθές αναμόχλευσαν το θέμα των γνωστών τσάμηδων αποσιωπώντας τα εγκλήματα τα οποία είχαν κάνει κάποιοι απο αυτούς.
Σιγά σιγά υπάρχουν κύκλοι που εντέχνως εμφανίζουν ανα περιόδους το θέμα της ''Κρητικής Πολιτείας''!!!!
Ενώ ανακαλύψαμε πως οι γνωστοί Ασσύριοι της αρχαιότητος ''αναστήθηκαν'' τα τελευταία 30 χρόνια πέρα απο το ποτάμι του Κηφισού, στο Περιστέρι

Γιατί όλα αυτά όμως?

Η πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή και ειδικά στο κομμάτι της Νέας Ευρώπης όπως την χαρακτηρίζουν (Βαλκάνια , Πρωην Ανατολικό μπλόκ) είναι σαφές.....διαίρει και βασίλευε.Μικρά κράτη αδύναμα και προτεκτοράτα ,εύκολα ελεγχόμενα , δίνοντας έτσι την δυνατότητα για πλήρη εφαρμογή των εκάστοτε σχεδίων τους.
Το έκαναν με επιτυχία στην Γιουγκοσλαβία , ανακάλυψαν τον τελευταίο καιρό τους Ρόμα στην Ρουμανία και βέβαια ενισχύουν τους Τούρκους της Βουλγαρίας.

Η ισχυρή Ελλάδα όμως είναι εμπόδιο στο μελλοντικό Status Quo για τους δρόμους του πετρελαίου και τηε ενέργειας στο σύνολό της.
Αυτό που δεν έχουν πολλοί αντιληφθεί είναι πως ,πέρα απο τις θρησκευτικές παραμέτρους και τις προφητείες που ακούω έντονα τον τελευταίο καιρό, βρισκόμαστε στην πράξη εμπρός στον επαναπροσδιορισμό του Παγκόσμιου Γεωπολιτικού Status Quo.
Ότι είχε προσδιοριστεί με την λήξη του Β ΠΠ το 1945 και την συμφωνία της Γιάλτας απλά ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 1989 με την πτώση του τείχους του Βερολίνου.Πλέον και μετά απο μια εικοσαετία, στην οποία οι αντίρροπες δυνάμεις σ,τον πλανήτη επαναπροσδιόρισαν τους ρόλους τους και τις επιδιώξεις που έχουν είμαστε στην τελική ευθεία για την δημιουργία των νέων δεδομένων που θα ισχύσουν τα επόμενα 50-70 χρόνια.
Βασικό κομμάτι της νέας κατάστασης είναι οι ενεργειακοί δρόμοι και κυρίως η διασφάλιση πως το οικονομοκοινωνικό κέντρο του πλανήτη , η Παλαιά Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία,Ιταλία ,Βρετανία, Βέλγιο κλπ) θα έχει την επάρκεια σε ενεργειακούς πόρους ώστε να συνεχίσει να παράγει,μια Ευρώπη σε καλή κατάσταση σημαίνει και μια Αμερική σε καλή κατάσταση λόγω της οικονομικής αλληλοεξάρτησης σε κάποιον βαθμό(θυμηθείτε τα τοξικά προιόντα των τραπεζών).
Οι Ρωσία απο την άλλη ενδιαφέρεται για την πώληση των πλούσιων ενεργειακών αποθεμάτων γνωρίζοντας πως μπορεί να πλουτίσει μέσα απο αυτή την διαδικασία.

Πάνω στην σκακιέρα αυτή το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα καλώς ή κακώς είναι στο κέντρο.Αρκετοί μελλοντικοί δρόμοι ενέργειας ή μέσω αγωγών πετρελαίου , αερίου ή δια Θαλάσσης περνούν απο την Βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο μέσω των Στενών.

Σε αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι ισχύος η Αμερική είναι προφανές πως δεν επιθυμεί μια Ελλάδα ισχυρή και με λόγο προτιμώντας μια διαιρεμένη σε 2-3 προτεκτοράτα χώρα όπως για παράδειγμα Τσαμουριά(με μια ιδιαιτερότητα ότι ισχυροποιεί αρκετά τον Αλβανικό Παράγοντα σε συνδυασμό με το Κόσοβο), ''Αιγιακή Μακεδονία''!!!, Θράκη και βέβαια διχοτομημένο Αιγαίο.

Σε αυτή την χρονική στιγμή η πατρίδα μας χρειαζόταν έναν ηγέτη ικανό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ώστε να λάβει την θέση εκείνη στην Ιστορία.
Να αποτελέσει ισότιμος συνομιλητής και άξιος συνέταιρος σε μια διεργασία που θα προσδιορίσει την παγκόσμια γεωπολιτική ισορροπία τα επόμενα χρόνια.
Αντ' αυτού βρίσκεται ,μπροστά στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της για την συνοχή της και την συνέχιση της παρουσία της με την σημερινή γεωγραφική μορφή.

Αν το τελευταίο νομίζετε πως είναι κινδυνολογία τότε απλά αναρωτηθείτε γιατί στην χώρα μπήκαν τόσες φωτιές μετά το 2007 , επανεμφανίστηκε η τρομοκρατία , κάηκε η Αθήνα απο δήθεν αυθόρμητες εκδηλώσεις μαθητών(Δολοφονία Αλέξη ,αλήθεια όταν δολοφονήθηκε ο αστυνομικός στην Πατησίων που ήταν όλος ο κόσμος?Μάλλον η ζωή του αξίζει λιγότερο για κάποιους),και η πολιτική αστάθεια στην χώρα μας οδηγεί μαθηματικά στην χρεωκοπία.
Ίσως γιατί εκείνη την χρονιά ήρθε η χώρα ποιο κοντά απο ποτέ με την Ρωσία και υπέγραψε σειρά συμφωνιών μαζί της?

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
πηγή
Casius

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου