Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

«Εκλογές και όχι γιορτές»..


«Εκλογές και όχι γιορτές», επιγράφεται σημερινό άρθρο της έντυπης έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που αναμεταδίδεται και από την Ντόιτσε Βέλλε:


«Υπό άλλες συνθήκες η 4η Οκτωβρίου θα ήταν μια ημέρα γιορτής για τη Ν.Δ. Το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή θα γιόρταζε αυτή την ημέρα τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του. Τώρα όμως ο Καραμανλής κήρυξε πρόωρες εκλογές για την ημέρα αυτή με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του κόμματός του να στραφεί εναντίον του. Διότι η χρονική συγκυρία δεν είναι η πλέον κατάλληλη για τη ΝΔ.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά...
κρίση, ο τουρισμός και η εμπορική ναυτιλία, οι βασικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας σημείωσαν τεράστιες απώλειες. Τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο κατά 20 % ενώ οι εισπράξεις από την εμπορική ναυτιλία κατά 40 %.
Ταυτόχρονα ανθίζει η παραοικονομία και η διαφθορά. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ το ύψος τους ανέρχεται στα 65 δις ετησίως.

Την ίδια ώρα η 'βιομηχανία της διαφθοράς', οι μίζες προς κρατικούς λειτουργούς κυμαίνονται στα 3,5 δις ευρώ ετησίως. Ο όγκος της φοροδιαφυγής υπολογίζεται στα 20 δις. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν περισσότερο σε μια υπό ανάπτυξη χώρα παρά σε μια ανεπτυγμένη.
Ο Καραμανλής παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο.
Στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 6 μονάδες.
‘Απέτυχα, ξαναψηφίστε με’, λένε ειρωνικά οι σχολιαστές για τον πρωθυπουργό.
Μέσα στην απελπισία του το κυβερνών κόμμα ανοίγει και ένα κεφάλαιο που είναι ταμπού: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού σε περίπτωση που δεν υπάρξει ξεκάθαρη κυβερνητική πλειοψηφία...»

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλο ρίσκο αναλαμβάνει ο Καραμανλής σέρνοντας μια κουρασμένη παράταξη σε εκλογές.
    Μεγάλο ρίσκο αναλαμβάνει και όποιος κυβερνήση....αν λάβουμε υπόψιν μας τις δημοσκοπήσεις ...το ΠΑΣΟΚ ...διότι με το παλαιό υλικό από εποχής του πατέρα του που διαθέτει...με όλη τη καλή διάθεση και όρεξη που έχουν να ανακατέψουν και πάλι τη κουτάλα ...μάλλον είναι κάπως δύσκολο και επιβλαβές να θελήση κάποιος μόνος του να αυτοκτονήσει.

    Η διακυβέρνηση της χώρας μας είναι βέβαιη αυτοκτονονία...Καλό κουράγιο στον αυτόχειρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή