Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Δομάζος: Κοροϊδεύουν με την «καραμέλα» πάμε για πρωτάθλημα! Μικροί άνθρωποι, μικραίνουν την ομάδα. Μπράβο στον Παύλο




Αυστηρότατη ήταν για ακόμα μία φορά η κριτική του Μίμη Δομάζου στον Παναθηναϊκό, με αφορμή την βαριά εντός έδρας ήττα από τη Γαλατασαράι με 3-1 για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» χαρακτήρισε… καραμέλα την άποψη ότι ο ΠΑΟ στοχεύει μόνο στο πρωτάθλημα και συμπλήρωσε πως αν οι διοικούντες θέλουν να μειώσουν τόσο πολύ τις απαιτήσεις της ομάδας, τότε είναι και αυτοί μικροί άνθρωποι!



Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Arrena Radio» ο Δομάζος μίλησε και για το άσχημο ποδόσφαιρο που παίζει το «τριφύλλι» μέχρι στιγμής και αναρωτήθηκε «τι κάνουν στις προπονήσεις», ενώ αναφερόμενος στην χθεσινή δήλωση του Παύλου Γιαννακόπουλου, σημείωσε ότι επιτέλους βρέθηκε κάποιος με αρχοντιά να πει την αλήθεια.

Αναλυτικά ο Μίμης Δομάζος μίλησε:

Για το «μέταλλο» του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη:

«Με τη νοοτροπία που έχουν οι υπεύθυνοι, χάθηκε. Και θέλω να πω τη νοοτροπία, γιατί βλέπω και διαβάζω στις εφημερίδες ότι η ομάδα δεν πάει να παίξει στην Ευρώπη, ζητάει να πάρει το πρωτάθλημα, κι όλα αυτά δεν τ' ακούω πολύ καλά. Εμείς δώσαμε, νομίζω, μεγάλη ιστορία στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου, που παίζαμε εκείνη την εποχή κι έτσι θέλουμε να τον βλέπουμε. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει για όλες τις διοργανώσεις. Αν είναι τόσο μικροί οι υπεύθυνοι, τι να πω εγώ; Δεν έχω τίποτα άλλο να πω».

Για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη:

«Αν πάρεις το πρωτάθλημα Ελλάδος, δεν θα σε ακούσει κανείς, μερικοί θα σε ακούσουν. Αν, όμως, στην Ευρώπη πας πάρα πολύ καλά, σ' ακούει όλος ο κόσμος».

Για τις δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου:

«Εγώ χαίρομαι που ο Γιαννακόπουλος είπε αυτά που είπε. Δεν τα ονόμασε, αλλά καταλαβαίνουμε για ποιους μίλησε και τι είπε. Μου άρεσε που βγήκε και μίλησε έτσι. Έδειξε την αρχοντιά του και έδειξε ότι "κύριοι δεν πάμε μόνο για πρωτάθλημα, πάμε για όλες τις διοργανώσεις" κι έφερε ένα παράδειγμα, το μπάσκετ. Ήταν σωστή η τοποθέτηση του. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να σκέφτονται όσοι είναι κοντά στον Παναθηναϊκό.

Χθες βγήκε ο προπονητής. Κάνει κριτική, λέει-λέει και στο τέλος πετάει πάλι την καραμέλα “πάμε για πρωτάθλημα”. Αν κύριε Τεν Κατε πας για πρωτάθλημα, βάλε τη δεύτερη ομάδα να παίξει, να ξέρει και ο κόσμος που πάει στο γήπεδο και πληρώνει για να δει τον Παναθηναϊκό. Μην κοροϊδεύουν τον κόσμο με αυτήν την καραμέλα ότι μόνο για πρωτάθλημα πάμε. Αν πάμε μόνο για πρωτάθλημα αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός που ονειρευόμασταν εμείς και που τον αφήσαμε στα μεγάλα σαλόνια. Αν θέλουν να τον κατεβάσουν στα μικρά σαλόνια, τότε είναι μικροί οι άνθρωποι».

Για το πως αντιλαμβάνεται το «πάμε για πρωτάθλημα»:

«Είναι μια καραμέλα που δίνουν στον κόσμο ότι πάμε μόνο για πρωτάθλημα. Γιατί; Κάθε χρόνο δεν πάει ο Παναθηναϊκός για πρωτάθλημα; Αν οι υπεύθυνοι δίνουν εκατόν πενήντα εκατομμύρια, για να δίνουν στον κόσμο την καραμέλα ότι πάνε μόνο για πρωτάθλημα εγώ τι να πω; Αυτό που δεν μου άρεσε χθες είναι ότι ο κόσμος τα έριξε σε έναν ποδοσφαιριστή».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα:

«Η ομάδα έκανε το τρία στα τρία, αλλά και στα τρία δεν έπαιξε καλά. Υπήρχε η αίσθηση ότι κάπου θα κάνει την γκέλα, την έκανε χθες και είναι καλό που την έκανε χθες για να μην την κάνει την Κυριακή. Ο Παναθηναϊκός θέλει δουλειά, αλλά να μην φτάνουμε πάλι στα ίδια. Έμεινε ο προπονητής, τα έχουμε πει να μην τα ξαναλέμε. Από εκεί και πέρα δεν παρουσιάζει τίποτα, παρόλο που έδωσε πολλά εκατομμύρια για να πάρει παίκτες. Δεν παρουσιάζει τίποτε. Μα, τι προπόνηση κάνουν; Ο καθένας δεν ξέρει που πάει. Δεν έχουν ένα σύστημα. Είναι η ομάδα που δεν παίζει χωρίς τη μπάλα.

Όλες οι ομάδες που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, παίζουν χωρίς τη μπάλα. Στον Παναθηναϊκό παίζει αυτός που έχει τη μπάλα, τίποτε άλλο. Όταν παίζαμε στην εποχή μου, παρόλο που δεν ήμασταν επαγγελματίες, ξέραμε που θα πάει ο άλλος. Με κλειστά μάτια έβλεπα που θα πάει το εξτρέμ ή το μπακ. Εδώ δεν βλέπεις μία παραπλανητική κίνηση από κάποιον παίκτη που δεν έχει τη μπάλα για να παρασύρει έναν αντίπαλο, δεν τρέχει κανένας.

Αν στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν τρέχεις, δεν μπορείς να παίξεις και μπάλα. Για αυτό ο Παναθηναϊκός βάζει γκολ από στημένες φάσεις, από κόρνερ. Δεν είδαμε να κάνει έναν ωραίο συνδυασμό, να βάλει ένα ωραίο γκολ, όπως έκαναν οι ξένοι. Μα είναι ποδόσφαιρο αυτό;».

Για τις ήττες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στο Europa League:

«Η ΑΕΚ είναι νέα ομάδα, δεν έχει πείρα, οι παίκτες είναι καινούριοι, “άψητοι”, είναι νέα παιδιά, δεν έχουν παίξει όλοι στην Ευρώπη... Οπωσδήποτε της έλειπε ο ψηλός σέντερ μπακ που θα μπορούσε να κόψει τις ψηλές μπαλιές. Στην ΑΕΚ υπάρχει κάτι για να δικαιολογηθείς, ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαιολογία. Ο Παναθηναϊκός έχει το μεγάλο όνομα, φοβίζει δεν φοβάται. Σήμερα τον έχουν κάνει να φοβάται στην Ευρώπη. Η Ατλέτικο δεν κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό δεν λέει τίποτε για τον Παναθηναϊκό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου