Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ένα αντίο για τον Ηλία. Αυτή η δολοφονία δεν αφορά κανέναν…


123451950800891400Μας ενημέρωσαν μαθητές του 14ου και 33ου Λυκειών Κουκακίου, για τη βάρβαρη δολοφονία του Ηλία.
Ο Ηλίας συνήθιζε να κυκλοφορεί στο Κουκάκι, να τραγουδάει ρεμπέτικα και ενίοτε να λούζει με διάφορα ευφάνταστα, όποιον το «στραβοκύτταγε»….

Κάθε μεσημέρι περίμενε τους μαθητές να σχολάσουν και τους τραγούδαγε ή τους έπιανε τη κουβέντα, κανείς στη γειτονιά δεν φαινόταν να έχει πρόβλημα μαζί του. Ήταν άστεγος και πολύ συχνά έπαιζε και τραγουδαγε στο πεζόδρομο του Κουκακίου.

Βρέθηκε νεκρός με έξι μαχαιριές την Κυριακή στο Φιλοπάππου, τα παιδιά το έμαθαν την επόμενη μέρα στο σχολείο. Με αυτή τη δολοφονία δεν ασχολήθηκε κανείς, απλά το νέο κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα στα όρια της γειτονιάς.
ΑΣΤΕΓΟΙΟ Ηλίας δεν είχε τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν μια είδηση να μπαίνει στο «χρηματιστήριο» ειδήσεων. Δεν ήταν μετανάστης, δεν ήταν αστυνομικός, δεν ήταν στέλεχος κώμματος, δεν είχε ταυτότητα και ιδιότητα, ήταν άστεγος, αλκοολικός και βρέθηκε μαχαιρωμένος σε τουριστική περιοχή που κατά τις οικονομικές εφημερίδες μεγαλώνει η κτηματική της αξία, εξ αιτίας και της λειτουργίας του νέου μουσείου Ακρόπολης…

Δεν είχε φίλους, συντρόφους, συγγενείς , ο φάκελος της στυγερής δολοφονίας του μπορεί να κλείσει χωρίς πολύ κόπο και το γεγονός να αποσιωπηθεί, γιατί μπορεί να «βλάψει» τον τουρισμό και την κτηματάγορα.
Θα λείψει όμως στους μαθητές που μας το μετέφεραν, θα τους λείψει το πλατύ χαμόγελο του, το τραγούδι του που συνόδευε το σχόλασμα, η απαξία που έδειχνε για τα πρέπει και τα καθώς, θα τους λείψει ο χαβαλές του και τα ρεμπέτικα, η αδιαφορία που έδειχνε ως προς όλα όσα οι άλλοι θεωρούν επιβαλλόμενα και υποχρεωτικά στην πορεία τους για «κοινωνική» καταξίωση και αναρρίχηση.
Ας έχει καλό ταξίδι ο Ηλίας, που μαχαιρώθηκε στου Φιλοπάππου από κτηνάνθρωπους. Σε κάποια παιδιά θα μείνει για πάντα η θύμησή του.

Δεν είναι ο πρώτος άστεγος που φεύγει με αυτόν το τρόπο, από άγνωστους δράστες που μπορεί να είναι και άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, που λειτουργούν έτσι γιατί ξέρουν ότι για τον κάθε Ηλία, δεν θα γίνουν επιστάμενες έρευνες, δεν θα το μάθει η κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ, γιατί η ζωή του όπως φαίνεται δεν έχει την ίδια αξία με των άλλων και η απώλεια της δεν δημιουργεί υπεραξία πολιτικής εκμετάλλευσης αλλά μάλλον το αντίθετο.

Οι αξιοπρεπείς πρωτεύουσες, έτσι, τώρα μπορούν να ανασάνουν ήσυχες, αφού η αποστείρωση συνεχίζεται και από αυτόκλητους εξολοθρευτές , γιατί ζωές σαν του Ηλία δεν αφορούν κανέναν απ’ αυτούς.

Αφορούν, όμως, εμάς…ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου