Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

200 χρόνια παραμυθιάζουν τους Ινδιάνους της Αμερικής



Ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε να βελτιώσει τις σχέσεις με τους αυτόχθονες Αμερικάνους και να τερματίσει την απομόνωσή τους. Αναγνώρισε το ρόλο που διαδραμάτισαν οι πρώτοι Αμερικανοί έποικοι...



...μεταφέροντας ασθένειες και απομακρύνοντας τους αυτόχθονες από τη Γη τους.

"Οι περισσότεροι περιθωριοποιήθηκαν και αγνοήθηκαν από την Ουάσινγκτον επί μακρόν ως αυτόχθονες Αμερικανοί, οι πρώτοι μας Αμερικανοί. Είναι μια ιστορία που έχει σημαδευτεί από τη βία, τις ασθένειες και τη στέρηση. Οι συνθήκες παραβιάζονταν. Οι υποσχέσεις δεν τηρούντο. Σας έλεγαν ότι η γη σας, η θρησκείας σας, ο πολιτισμός σας, η γλώσσα σας δεν ήταν δική σας για να την διατηρήσετε", τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Οι ιθαγενείς κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών αριθμούν περισσότερα από 3 εκατομμύρια και το 1/4 εξ αυτών ζει στην απόλυτη φτώχεια.

Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Στη σύνοδος του Λευκού Οίκου παρέστησαν οι ηγέτες των 564 φυλών που έχουν αναγνωριστεί σε όλη την ομοσπονδία.

Ο Ομπάμα υποσχέθηκε 3 δισεκατομμύρια δολάρια απευθείας προς τις κοινότητες των φυλών από τον κρατικό προϋπολογισμό που είχε εγκριθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου