Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Αllianz SE : Οι ασφαλιστικές «πληρώνουν» τις κλιματικές επιπτώσεις


To 40% των ζημιών των ασφαλιστικών εταιριών οφείλεται στις κλιματικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και «αυτό το ποσοστό αυξάνεται» επισημαίνει ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος της Αllianz SE .Σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο στον τομέα των ασφαλίσεων οι αποζημιώσεις που σχετίζονται με καιρικά φαινόμενα έχουν δεκαπενταπλασιαστεί μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια.

Γι’ αυτό προτείνει επενδύσεις σε «πράσινες» τεχνολογίες για τις οποίες επισημαίνει ότι απαιτούνται Επενδύσεις ύψους 1 τρισ. δολαρίων ετησίως μέχρι το 2050 σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα «για την ανοικοδόμηση απλά και μόνον του ενεργειακού τομέα ώστε να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».
Οι επενδυτές και οι χρηματοοικονομικές αγορές είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν αυτές το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επενδύσεων «αν έχουμε σταθερές πολιτικές συνθήκες στις οποίες θα δίνεται η δέουσα σημασία στο διοξείδιο του άνθρακα», τόνισε το μέλος του ΔΣ της Allianz κ. Γιόαχιμ Φάμπερ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του ομίλου στον τομέα της διαχείρισης ενεργητικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου