Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ελλάδα...καταφύγιο των πειρατών....




Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ : «12 χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα δεν έχω ξαναδεί τόσο μαζικές «σκούπες» και είναι η πρώτη φορά που γίνεται ειδική πτήση, όπως αυτή που έγινε την περασμένη εβδομάδα, με την οποία απελάθηκαν 55 Πακιστανοί πίσω στο Πακιστάν. Ξέρουμε ότι ανάμεσα σε αυτούς που απελάθηκαν ήταν πρόσφυγες που είχαν κάρτα πολιτικού ασύλου και η αστυνομία τους την έσκισε και τους απέλασε. Στο Πακιστάν υπάρχουν 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και είναι απαράδεκτο να στέλνουν πίσω κόσμο που πολύ πιθανό να εξαφανιστούν. Θέλουμε να σταματήσουν οι απελάσεις, θέλουμε σεβασμό στα δικαιώματά μας, να σταματήσουν να μας φέρονται σαν σκουπίδια «.

Κοροϊδία

Ο Ρούκλα από την Ινδική Κοινότητα τόνισε: «Οι σκούπες της αστυνομίας μαζεύουν και αυτούς που έχουν χαρτιά και αυτούς που έχουν κάρτα πολιτικού ασύλου. Ακόμα και αυτούς που είναι «νόμιμοι» τους βαφτίζουν «παράνομους». Εγώ είμαι 10 χρόνια στην Ελλάδα έχω κανονικά χαρτιά αλλά μετά από δύο χρόνια θα θεωρούμαι παράνομος. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία».

«Είμαστε πολιτικοί πρόσφυγες όχι σκουπίδια», είπε ο Μοχάμετ Ζάχερ από την Αφγανική Κοινότητα. «Απαιτούμε να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σκούπα. Απέλαση σημαίνει δολοφονία. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να τους σταματήσουμε». «Είναι ώρα να οργανωθούμε όλοι μαζί», είπε η Λορέτα Μακόλευ από την Ενωση Αφρικανών Γυναικών. «Είναι ώρα να αποφασίσουμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες». «Η αστυνομία στήνει ενέδρες στην αγορά και στο Εφετείο», είπε ο Αντιπρόεδρος της Μαροκινής Κοινότητας. «Χτες δεν άφηναν ούτε να μπουν ούτε να βγουν. Εφεραν δύο κλούβες για να τους μαζέψουν και έτρεξα και τους ειδοποίησαν να φύγουν για να μην τους μαζέψουν. Είναι απίστευτο το πώς η αστυνομία φέρεται σε αυτούς τους ανθρώπους. Τους σκίζουν τα χαρτιά, τους κλέβουν τα λεφτά μέχρι και σπασμένα χέρια υπάρχουν από την επίθεση της αστυνομίας».

«Πιστεύω ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και της ΕΕ», είπε ο Ισλάμ Ταζού πρώην πρόεδρος Κοινότητας Μπαγκλαντες. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να απαντήσουμε με ενότητα όλων των μεταναστών. Θα έπρεπε όλες οι κοινότητες να είναι εδώ σήμερα. Υπάρχει το Φόρουμ Μεταναστών και πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι παρόν. Πιστεύω ότι πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση και πρώτα απ΄όλα χρειαζόμαστε στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Υπάρχει δουλεμπόριο στην Ελλάδα που ξεκινάει από την κυβέρνηση», είπε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, Δικηγόρος της Πακιστανικής Κοινότητας. «Η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρχει ο λαθρομετανάστης γιατί έτσι ξεκινάει μία άνευ προηγουμένου εκμετάλλευση. Πόσο εύκολα είναι τα όρια της παρανομίας για έναν μετανάστη όταν τον εκμεταλλεύεται ο αστυνομικός, όταν του κλέβει το εμπόρευμα και το πουλάει; Πολιτικό Ασυλο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Αντί να λειτουργεί στις πύλες εισόδου της χώρας, λειτουργεί στο κολαστήριο ψυχών στο Αλλοδαπών της Π. Ράλλη. Απέναντι στη νέα ρατσιστική επίθεση που ξεκινάει πρέπει να απαντήσουμε απαιτώντας τα δικαιώματα των μεταναστών».
πηγή

Αυτά δήλωναν οι εκπρόσωποι των οργανομένων κοινοτήτων των
λαθρομεταναστών επί ΝΔ όταν τους ενοχλούσαν οι "σκούπες"
και οι απελάσεις.
Το μίσος τους είναι μεγάλο για την Χώρα που τους ανέχεται.
Τι θα συμβεί σε λίγους μήνες με την νομιμοποίησή τους;
Έχουν απαιτήσεις και θα διεκδικήσουν πολύ περισσότερα
από όσα μπορούμε να φανταστούμε αλλά όχι με τις μεθόδους
που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε!
Θέλουν την Χώρα μας ξέφραγο αμπέλι όπως ήταν παλιά
κάποια λιμάνια που έβρισκαν καταφύγιο οι πειρατές.
Αθηναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου