Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Ορθοδοξίας-Ιουδαϊσμού στην Αθήνα, με χορηγό το ΚΙΣ


Με στόχο την εμβάθυνση της αλληλογνωριμίας και της συνεργασίας για την ειρηνική συνύπαρξη πραγματοποιείται από την Τετάρτη στην Αθήνα, ύστερα από πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η 7η Ακαδημαϊκή Συνάντηση Ορθοδόξου Εκκλησίας και Ιουδαϊσμού. Το θέμα της συνάντησης είναι εξαιρετικά επίκαιρο: «Παγκόσμια κρίση, ηθικές προκλήσεις και θρησκευτικές προεκτάσεις». Η κρίση των αξιών, η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, η οικονομική κρίση αλλά και η ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου τρόπου ζωής, με την συνεργασία λαών, πολιτισμών, θρησκειών, που θα έχει ως στόχο τη διαφύλαξη της Δημιουργίας, την ουσιαστική στήριξη του λεγόμενου «Τρίτου Κόσμου» και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για το σύνολο της ανθρωπότητας, αποτελούν θέματα που συζητούν οι εκπρόσωποι των δύο θρησκευτικών παραδόσεων.
Εκ μέρους των Ορθοδόξων, συμπρόεδρος της Ακαδημαϊκής Συνάντησης είναι ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ενώ εκ μέρους του Ιουδαϊσμού, συμπρόεδρος ορίσθηκε ο Ραβίνος Ρίτσαρντ Μαρκέρ, Πρόεδρος της Διεθνούς Εβραϊκής Επιτροπής για το Διαθρησκειακό Διάλογο. Στην συνάντηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Δαρδανελίων Νικήτας και ο διάκονος π.Ιωάννης Χρυσαυγής, εκ μέρους του Οικουμενικού Θρόνου, ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Χοβορούν, εκ μέρους του Πατριαρχείου Μόσχας αλλά και ο Αρχιραβίνος Νταβίντ Ρόζεν, πρόεδρος της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής. Την Πέμπτη, στις 2:00 μ.μ., αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων στο Διάλογο θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι εργασίες της 7ης Ακαδημαϊκής Συνάντησης ολοκληρώνονται το βράδυ της Πέμπτης με δείπνο που παραθέτει προς τιμήν των συνέδρων το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος καθώς και η Εβραϊκή Κοινότητα της Αθήνας.

amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου