Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Τα Εθνικά Θέματα της Ελλάδας βουλιάζουν από τον δοσιλογισμό και την αδιαφορία!


Οι χρόνιες αναβολές στην αποφασιστική αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων έχουν φέρει σήμερα την Ελλάδα να βάλλεται ταυτόχρονα απο όλα σχεδόν τα γειτονικά κράτη.Η άλλοτε βαλκανική δύναμη έχει υποβαθμιστεί στο ρόλο υποψήφιου "παραχωρητή". Απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα και την Ευρωπαϊκή κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο καιρό η χώρα μας μοιάζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Και λέμε "μοιάζει" γιατί με τον τρόπο κατά τον οποίο αντιδρά δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν.Είτε το υπουργείο εξωτερικών έχει μπεί στον "αυτόματο" αφήνοντας άλλους να αποφασίσουν για την τύχη των εθνικών μας θεμάτων(πράγμα όχι καινούργιο).
Είτε ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει άγνωστο για ποιούς λόγους να ακολουθήσει μυστική διπλωματία αφήνοντας σε άγνοια τους Έλληνες πολίτες.
Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η ουσιαστική εγκατάλειψη της Κύπρου (πέρα από τα ευχολόγια) που έχει αφεθεί μόνη της στην ποιό δύσκολη ίσως στιγμή της να βάλλεται από Τούρκους,Ευρωπαίους και Βρετανούς.
Καμία πληροφόρηση για την συνάντηση της Ευρωπαϊκής τρόικας στην Κωνσταντινούπολη όπου μετείχαν ο Σουηδός υπουργό Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ, ο Ισπανός υφυπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Ντιέγκο Λόπεθ Γκαρίντο και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής στην Τουρκία Μαρκ Πιερίνι, ο οποίος αντικαθιστά τον αρμόδιο για τη διεύρυνση επίτροπο Ολι Ρεν.
Καμία απολύτως αντίδραση δεν υπήρξε και για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Σουηδού εκπροσώπου της Ε.Ε στα Σκόπια χθες βράδυ. Μια επίσκεψη που ούτε καν είχε ανακοινωθεί!!
Το ίδιο σενάριο έχουμε και με την Αλβανία που προκλητικά παρά την ανόητη συναίνεση της κυβέρνησης Καραμανλή να μπει στο ΝΑΤΟ συνεχίζει να εγείρει θέματα Τσάμηδων και να ζητά "δικαιώματα" (που δεν αναγνωρίζει στην ελληνική μειονότητα) στους λαθρομετανάστες!!! που ανέχεται το Ελληνικό κράτος.
Ο κύκλος δείχνει ότι στενεύει και η Ελλάδα μοιάζει με καράβι στην καταιγίδα που δέχεται το κτύπημα των κυμάτων από παντού.Ο καπετάνιος δυστυχώς είναι ανύπαρκτος και το πλήρωμα στην πλειονότητα εφαρμόζει το "ο καθένας για τον εαυτό του".

Ελληνική άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου