Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

«Άγριος καυγάς» μεταξύ Μητροπολίτη και ομοφυλοφίλων


Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/
Ένα εκατομμύριο ευρώ ως ηθική αποζημίωση ζητά ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ από την Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ).

Αφορμή για την αγωγή του μητροπολίτη απετέλεσε ένα άρθρο του γκέι ακτιβιστή Λύου Καλοβυρνά, με τίτλο «Όταν ο παπάς βγαίνει από το παπάρας», το οποίο δημοσιεύθηκε στα μέσα Μαρτίου, στο περιοδικό «10%».

Στο κείμενό του, ο κ. Καλοβυρνάς επισημαίνει συγκεκριμένα:

«Φυσικά δικαιούται να έχει τη γνώμη του. Ο κάθε παπάρας δικαιούται να έχει τη γνώμη του, ακόμη και όταν είναι ανώτατος κληρικός».

Ως πραγματικό παπά, ο συγγραφέας ανέφερε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λέγοντας πως επιτρέπει σε όσους δεν ανήκουν στο πλήρωμα της εκκλησίας να ζήσουν σύμφωνα με τις δικές τους αρχές, και μάλιστα χωρίς να κάνει εκπτώσεις στη δική του ηθική και τις δικές του απόψεις και αξίες, ενώ στην αντίπερα όχθη τοποθέτησε τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, αναφέροντας πως εξισώνει την ομοφυλοφιλία με τον σαδομαζοχισμό, την κοπρολαγνεία, την παιδοφιλία.

«Ο παπάς-παπάρας ουρλιάζει σαν υστερικό τσόκαρο και επικαλείται ένα θεό τιμωρό και εκδικητικό, όχι ένα θεό αγάπης και συγχώρεσης. Βρίζει όσους διαφωνούν μαζί του και θεωρεί τον εαυτό του θεματοφύλακα κάθε ηθικής -της μόνης ηθικής- σαν ο χειρότερος έμπορας που διαλαλεί την πραμάτεια του, ξεκατινιάζοντας το εμπόρευμα των ανταγωνιστών του», αναφέρει στο κείμενό του.

Η αντίδραση αυτή του κυρίου Καλοβυρνά οφειλόταν σε οξύτατους χαρακτηρισμούς του μητροπολίτη, σύμφωνα με τον οποίο «οι γκέι είναι ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής τον σωλήνα αποβολής περιττωμάτων» και ότι ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος «είναι ο ίδιος υπαίτιος για τη δολοφονία του», επειδή φέρεται να πίεσε τον δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος, ο «ανίσχυρος» δολοφόνος, ταράχθηκε επειδή δεν είναι «τέτοιος» κι έτσι μαχαίρωσε τον ηθοποιό περισσότερες από 20 φορές για να αμυνθεί.

Ενός κακού, λοιπόν, μύρια έπονται…

Η αγωγή του Μητροπολίτη Πειραιώς εκδικάζεται στις 19 Νοεμβρίου. Όπως υποστηρίζει σε σχετική της ανακοίνωση η ΟΛΚΕ, αυτή κατετέθη επειδή ο κύριος Καλοβυρνάς στηλίτευσε τη στάση του μητροπολίτη για την δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου και για την ομοφυλοφιλία γενικότερα.

«Διαμαρτυρόμαστε εναντίον των κηρυγμάτων μίσους του Σεραφείμ και κάθε άλλου εκκλησιαστικού, πολιτικού, δημοσιογραφικού ή άλλου παράγοντα», δηλώνουν μέλη της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ).

Εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στον Λύο Καλοβρυνά και καταγγέλλουν τον Μητροπολίτη Πειραιώς, δηλώνοντας στη zougla.gr πως τα λόγια του κυρίου Σεραφείμ είναι απαράδεκτα για μια δημοκρατική κοινωνία του 21ου αιώνα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνονται δεκτά».

Μέλος της ΟΛΚΕ μίλησε στη zougla.gr και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε ως πάγιο αίτημα την ποινικοποίηση των κηρυγμάτων».






Παράλληλα με την εκδίκαση της αγωγής του μητροπολίτη, στις 19 Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά η ΟΛΚΕ θα πραγματοποιήσει πορεία μνήμης και τιμής για τα trans άτομα που έχουν υπάρξει θύματα ρατσισμού, βίαιων επιθέσεων και εγκλημάτων κατά της ζωής τους, με αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα μνήμης για αυτή την κατηγορία ανθρώπων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια, στις 18:30, και θα ακολουθήσει πορεία με κεντρικό σύνθημα: «Είμαστε όλες τρανς».

zougla

ΣΧΌΛΙΟ..Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς που θέλουν να ασκούν κριτική και να κάνουν ξεκατινιάσμα σε όλους και για όλα,που διατυμπανίζουν ότι είναι φασιστικό να φιμώνεις ιδέες και αντιλήψεις,αλλά δεν δέχονται κανενός είδους κριτική,και μάλιστα για τακτική έχουν το υβρεολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου