Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Δωρεά οργάνων


Σε εφαρμογή μπαίνει στην Πάτρα μια νέα ενημερωτική εκστρατεία για την σπουδαιότητα και την σημασία της δωρεάς οργάνων. Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν εκπρόσωποι των φορέων που συνεργάζονται με τον Δημοτικό Οργανισμό Υγείας - Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων και δημότες.


Στην πρώτη τους συνάντηση την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις ώστε να δοθούν κατευθύνσεις α) για την κοινωνική έρευνα που θα πραγματοποιηθεί, β) τη δικτύωση των φορέων, και γ) τις εκδηλώσεις και το ενημερωτικό υλικό.

Κοινή συνισταμένη όλων των συμμετεχόντων στο δίκτυο πληροφόρησης που συγκροτείται, είναι η τεκμηριωμένη πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών για τη Δωρεά Οργάνων.

Στη σύσκεψη εκτός από τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Υ.Π. Αντώνη Χαροκόπο και το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού επίσης συμμετείχαν: Εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης ο π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, ο Αντινομάρχης Υγείας Γεράσιμος Φεσσιάν, από το Πανεπιστήμιο Πατρών ο αντιπρύτανης Βασίλης Αναστασόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γρηγόρης Λεοντόπουλος, από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ο Στράτος Χατζηξηρός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Κωνσταντίνος Αντύπας, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ζωοδόχος Πηγή» Θεόδωρος Μπαρζός, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ο Γιώργος Αγγελίδης και η Κατερίνα Σκούντζου, από το Νεφρολογικό Κέντρο του Π.Π.Ν.Π. η κ. Σαββιδάκη, η συντονίστρια Μεταμοσχεύσεων του Π.Π.Ν.Π. Ασπασία Κανελλάκη, ο πρώην πρόεδρος Νεφροπαθών Διονύσης Συριόπουλος, εκ μέρους του Συλλόγου Δωρητών Οργάνων Αργυρώ Γιατρά. \

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου