Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Σταύρος Λάλας: “Με πρόδωσαν οι Έλληνες πολιτικοί”


Quantcast

Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν μία προβοκάτσια που θα οδηγούσε σε εμπλοκή της χώρας με τα Σκόπια. Ο Λάλας το γνώριζε. Όμως το έμαθαν και λάθος άνθρωποι.

Του Κώστα Βαξεβάνη

Για τη CIA, ο Στηβ Λάλας, πρώην υπάλληλός της σε εμπιστευτικές θέσεις, είναι ένας προδότης. Για τους Έλληνες, ένας πατριώτης που κατάφερε να κατασκοπεύει την πιο ισχυρή μυστική υπηρεσία του κόσμου.

Η ιστορία του Λάλα δεν είναι μια ιστορία κατασκοπίας μόνο. Είναι αυταπάρνησης, πατριωτισμού και μαζί ντροπής και προδοσίας. Τα δύο πρώτα ανήκουν αποκλειστικά στον ΣΤΑΥΡΟ. Τα υπόλοιπα ανήκουν σε μια χούφτα Κυπατζήδων, πολιτικών και επαγγελματιών της υποτέλειας. Το τραγικό για τον Σταύρο Λάλα είναι πως πλήρωσε για όλα.

Το 1993, είδα για πρώτη φορά το πρόσωπο του Σταύρου Λάλα. Η εκδικητική αμερικανική κρατική μηχανή, για παραδειγματισμό, άφησε να κάνουν το γύρο του κόσμου τα πλάνα με ένα μικρόσωμο άντρα, δεμένο με αλυσίδες, ανάμεσα σε πράκτορες του FBI. Ο Λάλας είχε συλληφθεί για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας. Οι αμερικανικές Αρχές, στο κατηγορητήριό τους, του χρέωναν πάνω από 700 απόρρητα σήματα που είχε διοχετεύσει στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Αν η τραγική φυσιογνωμία του αλυσοδεμένου Σταύρου δεν ήταν τόσο πραγματικά συγκλονιστική, η είδηση της σύλληψής του θα έμοιαζε απλώς με ανέκδοτο: «Ένας Έλληνας πράκτορας στην καρδιά της CIA».

Ο Σταύρος έμεινε 12 χρόνια και 4 μήνες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αρκετά για να γίνω από νεαρός δημοσιογράφος, που έβλεπε απλώς με απορία εκείνες τις σκληρές εικόνες, ένας δημοσιογράφος που προσπαθούσε να απαντήσει στις απορίες για τη σύλληψή του. Πριν από χρόνια κατάφερα να έχω μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, όταν ήταν υπό κράτηση. Δεν έλυσα πολλές από τις απορίες μου τότε, αλλά έμαθα πως υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Σταύρο, που μέσα από τη φυλακή, σε ομηρία, τολμούν να λένε: «Πες στους Έλληνες πως θα το ξανάκανα. Όπως όλοι σας». Όταν το Νοέμβριο του 2007 η αμερικανική κυβέρνηση επέτρεψε στον Λάλα να πετάξει προς την ελευθερία και την Ελλάδα, συναντηθήκαμε στη Χρυσούπολη. Ο Σταύρος για πρώτη φορά έβλεπε το γιο του, μετά τη γέννησή του, έφηβο. Και τον άλλο του γιο, με ειδικές ανάγκες, και τη γυναίκα του Μαρία μετά από 15 χρόνια. Ο Σταύρος προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει την αγάπη του κόσμου. Ψάχνει όλα όσα του έχουν διαφύγει, και κυρίως τη ζωή. Πατέρας, σύζυγος, ελεύθερος άνθρωπος, με καθυστέρηση. Έζησε 30 χρόνια περισσότερο με τις αποφάσεις του παρά με τους συνανθρώπους του. Ανησυχεί για πολλά, αλλά είναι σίγουρος για ένα: «Με πρόδωσαν αυτοί που εξυπηρετήθηκαν από μένα και μετά με εγκατέλειψαν. Αλλά αν χρειαζόταν θα έκανα και πάλι τα ίδια».

Η στρατολόγηση από Έλληνα πράκτορα.

Ο Σταύρος γεννήθηκε στην Αμερική. Γιος μετανάστη, μετά τον ελληνικό Εμφύλιο. Μεγάλωσε με την ένταση της πατρικής νοσταλγίας για την πατρίδα και τις διηγήσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η πατρίδα ήταν γι’ αυτόν Κολοκοτρώνηδες, κατορθώματα, νικηφόρες μάχες με τους Γερμανούς και μια γλυκιά προσμονή. Αργότερα θα ανακάλυπτε πως ήταν και προδότες.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

 1. ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΦΥΛΩΝ

  ...ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΙ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΣΕ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΕΡ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΦΟΥ ΒΑΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΔΟ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ) ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ CIA ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣΤ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ «ΔΙΠΛΟΣ» ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΩΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΕ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ......

  ..... TO ΤΕΛΙΚΟ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ «ΗΝΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ή «ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ή «UNITED MACEDONIA» ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΑΓΝΙΑΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ, ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΜΑΣΟΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ FYROM (ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ), ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣOYN ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΩΣ ΒΑΣΗ ΣΚΙΩΔΟΥΣ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...


  Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα πατώντας πάνω στον τίτλο (πάνω) ή ακολουθώντας το Link (κάτω)


  http://arxidamos-pa-sy-a.blogspot.com/2010/01/united-macedonia.html

  http://arxidamos.pa-sy-a.gr/2010/01/01/00-00/pa-sy-a_arxidamos_2010-01-01_00-00.htm#plohghsh_05

  ΑπάντησηΔιαγραφή