Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Αδειασαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ολοι οι υπάλληλοι τού κόμματος είναι τώρα σέ υπουργικά γραφεία. Μέ διαδικασίες opengov , εννοείται....



Εγκαταλελειμμένο κτίριο θυμίζει η κομματική έδρα του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Δεκάδες υπάλληλοι που στεγάζονταν στα γραφεία της Ιπποκράτους μετακόμισαν ήδη σε υπουργικούς προθαλάμους, ενώ αρκετά μέλη των τομέων του κινήματος μετακινήθηκαν σε κρατικά πόστα.

Με πρωτοβουλία του γενικού διευθυντή του κόμματος, Ροβ. Σπυρόπουλου, οι υπάλληλοι που ήταν αποσπασμένοι στην Ιπποκράτους ή είχαν συμβάσεις έργου κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ κόμματος και κράτους και η σχετική διαδικασία ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να ακολουθήσει η «στρατολόγηση» νέων.






**«Η ζωή στα κεντρικά γραφεία του κόμματος δεν θυμίζει σε τίποτε το παρελθόν, τα φώτα είναι πλέον λιγοστά μετά τις έξι το απόγευμα, ενώ και οι δημοσιογράφοι που περνούν από την ειδική αίθουσα που έχει διαμορφωθεί γι' αυτούς είναι πλέον ελάχιστοι», περιγράφει άνθρωπος που γνωρίζει από παλιά την καθημερινότητα του κομματικού «Γενικού Επιτελείου».

**Προσθέτει, μάλιστα, πως ακόμη και ο καφετζής του κτιρίου παραπονιέται για μείωση του τζίρου. Διαπίστωση που συμμερίζεται και ο ιδιοκτήτης των «ψιλικών» απέναντι, ο οποίος λέει ότι ο κόσμος που μπαινοβγαίνει είναι πλέον πολύ λιγότερος.

**Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται και οι περισσότεροι από τους 30 τομείς του κόμματος, αφού οι κενές θέσεις είναι πολλές, με αποτέλεσμα ακόμη και κρίσιμα πεδία όπως το Οργανωτικό (με τον Τ. Αποστολόπουλο να επιθυμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποχωρήσει), αλλά και το Συνδικαλιστικό, των Επαγγελματοβιοτεχνών και άλλα να λειτουργούν με το μίνιμουμ της δυναμικότητάς τους.

**Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπιστεί κεντρικά, με αποφάσεις για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και των τομέων που θα πάνε σε κυβερνητικές θέσεις.

Οπότε το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την Τετάρτη, θα αποφασίσει για την αντικατάστασή τους, αφού ισχύει το σχετικό ασυμβίβαστο από το καταστατικό.

**Καθημερινό «παρών», εκτός από τον γραμματέα Σωκ. Ξυνίδη και τον Ρ. Σπυρόπουλο, δίνουν μεταξύ άλλων ο Ν. Αθανασάκης, ο πάλαι ποτέ συγκεντρωσιάρχης, Γ. Παναγιωτακόπουλος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου Μαρία Καρακλιούμη, η γραμματέας του τομέα Οικονομίας, Ντίνα Λάζαρη και ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος Γ. Γεωργακόπουλος.

**Σε φάση αναδιοργάνωσης βρίσκεται και το γραφείο τύπου, αφού ο Γ. Ελενόπουλος έχει αναλάβει διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού στο Μαξίμου.

**Κάποια ζωή στα γραφεία δίνουν πάντως, τις τελευταίες μέρες, οι διαρκείς συσκέψεις που έχει ο Σωκ. Ξυνίδης, με τους επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών απ' όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιηθεί το κόμμα με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2010...http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=104296

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου