Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Σύντομα το Υπουργικό Συμβούλιο θα γίνεται με όρους Reality Show. Αρχιπανελίστας ο πρόεδρος Γιώργος!


Είχαμε κάποιες υποψίες για τον τρόπο που τα ΜΜΕ θα στήσουν πλάτες στα νεωτεριστικά σχέδια του Γιωργάκη. Σιγά σιγά οι υποψίες μας επιβεβαιώνονται. Αυτό δεν είναι Υπουργικό Συμβούλιο είναι show. Όλα μπροστά στις κάμερες, εξευτελίζουν τη σοβαρότητα μιας πολιτικής και δημοκρατικής διαδικασίας όπου συζητείται η τύχη της χώρας. Ακόμα και τα σοβαρότατα προβλήματα του ελληνικού λαού έγιναν show! Θυμίζει τριτοκλασάτο πάνελ, χαμηλού προϋπολογισμού, η «προσπάθεια» του προέδρου Γιώργου να τα βγάλει «όλα στη φόρα». Θέλει να μας υπενθυμίζει ότι είναι οπαδός αυτής της μασκαράτας που αποκαλείται «συμμετοχική δημοκρατία»! Φυσικά κάθε άλλο από συμμετοχική είναι. Οι απευθείας μεταδόσεις εξευτελίζουν ακόμα και το Υπουργικό Συμβούλιο. Πώς να αποδώσει και τι να πει ο Υπουργός όταν έχει τις κάμερες από πάνω του; Τελικά μήπως είναι αυτός ο ρόλος της κάμερας; Να αποδιοργανώσει(και φιμώσει) τους Υπουργούς και οι αποφάσεις να λαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο από την «παιδική χαρά» του Μαξίμου, «εν κρυπτώ και παραβύστω»; Δεν με παραξενεύει καθόλου μια τέτοια ερμηνεία γιατί προ πολλού έχουμε αναδείξει το πυραμιδικό και προεδροκεντρικό σύστημα της Ιπποκράτους (και σήμερα του Μαξίμου). Μόνο με ένα τέτοιο πρωθυπουργοκεντρικό-μιντιακό σύστημα μπορούν να πραγματοποιηθούν τα υπεσχημένα του Προέδρου Γιώργου στα μεγάλα συμφέροντα, στις διεθνείς «υποχρεώσεις» που έχει αναλάβει και στα ελληνικά κατεστημένα. Με τις κάμερες πάνω απ’ το κεφάλι των Υπουργών και όποιου «αντιστέκεται», ένα πρωθυπουργοκεντρικό σχήμα, αποδίδει αποτελεσματικότερα και καταλυτικά.
Αρχιπανελίστας ο πρόεδρος, κριτική επιτροπή οι Σύμβουλοι που «βλέπουν» από το Μαξίμου και ανταγωνιζόμενοι-παίκτες, οι Υπουργοί. Ο απόλυτος εξευτελισμός μιας δημοκρατίας. Ξεβράκωμα! Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναγγέλλει τώρα το …. διάλειμμα: «Διακόπτουμε για λίγα λεπτά και θα επανέλθουμε»(ναι έτσι ακριβώς το είπε!). "Σκεφτόμαστε" τους τηλεθεατές που πρέπει να πάνε τουαλέτα, να φτιάξουν κανά καφεδάκι, να ετοιμάσουν κανά ποπ κορν! Μη χάσουν στιγμή από την «τόλμη και γοητεία» της νέας διακυβέρνησης! Και τα κανάλια να βάλουν διαφημίσεις για να κερδίσουν κάτι παραπάνω! Τώρα που ακόμα έχουμε σουξέ. Επανέρχεται ο πρόεδρος για να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό για τις αγνές προθέσεις του: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Από τις πρώτες μέρες δώσαμε το στίγμα μας. Σπάσαμε το μύθο ότι τίποτα δεν αλλάζει στη χώρα μας». Ο Γιώργος στην καρακοσμάκλα του. Ζει το μύθο του. Είναι φιλέλληνας και φιλάνθρωπος! Σε ένα μήνα άλλαξε τη χώρα! Κάποιος όμως να του πει ότι την άλλαξε προς το πολύ χειρότερο και σύντομα θα είναι αντιμέτωπος, όχι με την πραγματικότητα, αλλά με τον κακό του εαυτό. Αυτόν που τα έβλεπε όλα εύκολα, προεκλογικά και στις Προγραμματικές δηλώσεις. «Ήξερε που είναι τα λεφτά». Και έταζε αυξήσεις μισθών χωρίς να επιβληθεί κανένας νέος φόρος! Χτυπώντας το μεγάλο κεφάλαιο. Τελικά χτυπάμε τα κεφάλια μας στον τοίχο! Όσο για το μεγάλο κεφάλαιο και τα διαπλεκόμενα κατεστημένα, μετά από κάθε Υπουργικό Συμβούλιο κρύβονται από την τρομάρα τους. «Η γη τρέμει, το κατεστημένο φεύγει»!
Μαζευτείτε κύριοι του Πασόκ και αφήστε τις τηλεοπτικές εντυπώσεις. Μάλλον δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι κυβερνάτε και έχετε ήδη χάσει ένα πολύτιμο μήνα με show, παιχνίδια και ψέματα! Είστε «βίβλος αναξιοπιστίας»!
Μήπως, όταν ο Γιώργος λέει ότι τηρεί τις δεσμεύσεις του, μπερδεύεται με το τυρί; Μήπως η γραφολόγος Μπιρμπίλη πρέπει να του εξηγήσει (επιτέλους) τη διαφορά που έχει το τηρεί με το τυρί; Δεν είμαστε ποντίκια βρε Γιώργο. Δεν θέλουμε φόρους! Τήρηση των δεσμεύσεών σου ζητάμε. Γι αυτό έγινες πρωθυπουργός!!!! Εσύ μας παίρνεις μέχρι και το ….. ποδήλατο! Για να μην μας θυμίζει μάλλον τις «αθλητικές» σου περιπέτειες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου