Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ;

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Παρακολουθώ και διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό τα ιστολόγια του λεγόμενου πατριωτικού χώρου ή αλλιώς, για να μην βάζω ταμπέλες, του ευρύτερου χώρου με ιδιαίτερη ευαισθησία στα εθνικά θέματα. Μεταξύ των ιστολογίων αυτών, είμαι καθημερινός αναγνώστης, και του δικού σας ιστολογίο.
Συμφωνώ, συμπορέυομαι και συμπάσχω μαζί σας υπό την έννοια ότι ασπάζομαι τις επισημάνσεις σας, συμμερίζομαι τις αγωνίες σας και ανησυχώ μαζί σας για το μέλλον του τόπου αυτού.
Μένοντας εδώ και μια 20ετία σε μια περιοχή (Κάτω Πατήσια) όπου είναι ιδιαίτερα οξυμένο το πρόβλημα της διαμονής λαθρομεταναστών αλλά και λούμπεν νόμιμων (;) μεταναστών από κάθε χώρα του κόσμου, και με την ευκαιρία των δηλώσεων της νέας κυβέρνησης πως σκέφτεται να προχωρήσει σε μαζικές ελληνοποιήσεις (λαθρο)μεταναστών, θα ήθελα να εστιάσω στο συγκεκριμένο προβλημα προτείνοντας σας την ιδέα του καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνου Ρωμανού που διάβασα σ' ενα ένα post του υπό τον τίτλο "Ελληνική ιθαγένεια, πολιτικά δικαιώματα και λαθρομετανάστευση" στο blog "Άρθρα και πολιτικές παρεμβάσεις".
Με δυό λόγια ο κος καθηγητής λέει:
"Για να αποτραπούν τα χειρότερα, όσο υπάρχει ακόμα ελληνικό έθνος, Σύνταγμα και νόμοι, θα πρέπει: α) Να εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας και β) Να απαιτήσουμε δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό."
Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί με τις προτάσεις του κου Ρωμανού. Σε κάθε περίπτωση όσοι τέλος παντων συμφωνόυμε ας αναλάβουμε δράση. Ας οργανωθεί οποιαδήποτε (εννοείται νόμιμη) διαμαρτυρία μέσα απ' τα μπλογκς, ας κατέβουμε στο δρόμο απαιτώντας δημοψήφισμα. Έχοντας πρόσφατο το παράδειγμα απ' τη συμμετοχή στην ψηφοφορία της Νέας Δημοκρατίας (785.000 περίπου ψήφισαν !!!) και την σαρωτική νίκη Σαμαρά, μπορούμε να μυριστούμε απ' αυτή τη συμμετοχή του κόσμου ότι είναι διατεθιμένος να συμμετέχει και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αποφασίζοντας να μην επιτρέψει σε κανένα να εφαρμόσει δια περιπάτου τις ανοησίες που βαφτίζει πολιτικές. Πιστεύω πως μια καλά οργανωμένη διαμαρτυρία που θα έπαιρνε τεράστια δημοσιότητα μέσα απ' τα μπλογκς (έχουμε τα μέσα στα χέρια μας και πρέπει να το εκμεταλευτούμε) θα κατέβαζε στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες λαού και αν δεν συντάρασσε, τουλάχιστον θα έδινε ένα καλό, ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Αγαπητοί φίλοι μπλογκερς παίξατε, όπως διαπίστωσα ιδίοις όμμασι, κι όπως πανθομολογείται καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, μπορείτε, μπορούμε να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή των σχεδίων που έχουν στόχο τον ουσιαστικό και σε βάθους χρόνου αφελληνισμό της πατρίδας μας. Χωρίς φανατισμό αλλά με υπευθυνότητα και σύνεση, χωρίς μισαλλοδοξία αλλά με γνώση και συγκρότηση.

Ελπίζοντας σε ανταπόκριση
Με εκτίμηση
Ανέστης Μάντακας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου