Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


"Στέλνω αυτό το μήνυμα γιατί θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όσων χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Κάθε μέρα για να πάω στην δουλειά μου χρησιμοποιώ λεωφορεία, Μετρό και σπάνια τον ηλεκτρικό. Τον τελευταίο μήνα έχω γίνει μάρτυρας 2 κρουσμάτων κλοπής την μία στο Μετρό (σήμερα μάλιστα) και την άλλη στον ηλεκτρικό που λόγω των έργων γίνεται το αδιαχώρητο όλες τις ώρες...
και ιδιαιτερα το πρωί που ο κόσμος πάει στις δουλειές του.
Αυτό που παρατήρησα στα δύο αυτά κρούσματα είναι ότι συνήθως είναι δύο άτομα (και παραπάνω) και ο ένας κάνει την δουλειά ενώ ο άλλος τον καλύπτει με μια τσάντα που μπορεί να είναι και μια απλή νάυλον σακούλα. Πολύ πιθανό είναι αντί για τσάντα να κρατάει μπουφάν ή οτιδήποτε μπορεί να καλύψει το χέρι του που μπαίνει στην τσάντα ή στην τσέπη του θύματος. Συνήθως προσπαθούν και χώνονται ανάμεσα στους επιβάτες ακόμα και αν υπάρχει χώρος και αλλού.
Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα είναι όταν παρατηρούμε τέτοια κρούσματα να κινητοποιούμαστε αμέσως και να μην μένουμε απλοί παρατηρητές."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου