Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Σχέδιο εξαφάνισης του Ελληνικού DNA με την συγκατάβαση του Ιερώνυμου! ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!


Συγκλονισμένος από τον «πόνο του πλανήτη που είδε μαζεμένο» στο Κέντρο σίτισης άστεγων Ελλήνων και μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, το οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο για πρώτη φορά ήταν παρών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Στη συνεδρίαση, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο της συνεργασίας κράτους-Εκκλησίας, προσθέτοντας ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στο υπουργικό συμβούλιο υπογραμμίζει την τιμή που περιποιεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση στην ανθρωπιστική προσφορά της Εκκλησίας, η οποία μεταξύ άλλων βοηθά καθημερινά μέσω συσσιτίων 35.000 ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι μετανάστες αποτελούν πλέον μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και πρόσθεσε ότι όσοι εξακολουθούν να τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας εθελοτυφλούν μπροστά στα προβλήματα που μπορεί να έλθουν, καθώς άθελά τους ωθούν τους μετανάστες και ιδίως τη νέα γενιά στο περιθώριο.
«Οι στόχοι της μεταναστευτικής πολιτικής μας είναι η ασφάλεια, η δικαιοσύνη και η ανθρωπιά» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίξει την Εκκλησία στο έργο της, καθώς αυτή μπορεί να συνδράμει ανθρώπους τους οποίους δεν μπορεί να προσεγγίσει το κράτος.
Το προνοιακό έργο της Εκκλησίας είναι στην πρώτη γραμμή, επισήμανε από τη μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας πως η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τη Λιβαδειά, όπου και διακονούσε επί 40 έτη ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, και μάλιστα προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθούν μαζί τη Λιβαδειά, πρόσκληση την οποία ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε.
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και γενικότερα η Εκκλησία πέραν των αστέγων και απόρων έχει εκπονήσει προγράμματα για χρόνια πάσχοντες και κατάκοιτους που χρήζουν βοήθειας, καθώς και για αυτιστικά και τετραπληγικά παιδιά και παιδιά με νοητική καθυστέρηση.
Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να βοηθηθεί η Εκκλησία με τα δεσμευμένα κτήματά της ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας «τα χρήματα του οποίου δεν θα γίνουν ούτε μετοχές της Εκκλησίας, ούτε θα πηγαίνουν στον κρατικό κορβανά», αλλά θα γίνουν προνοιακές δομές. Επίσης ζήτησε τη μείωση της γραφειοκρατίας σχετικά με τις δομές αυτές, ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η δημιουργία τους.
Απαντώντας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-κράτους, τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των προγραμμάτων εκ μέρους του κράτους και υπογράμμισε την πρόταξη της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας, καθώς, όπως ανέφερε «αν δεν υπάρχουν αυτά, όσους νόμους κι αν φτιάξεις και όσα χρήματα κι αν διαθέσεις, δεν φτιάχνεις κοινωνία συνοχής που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι είναι πολλά τα ζητήματα προς συζήτηση με την Εκκλησία και κατέληξε λέγοντας «ελπίζω να είναι καρποφόρος ο εποικοδομητικός διάλογος που έχουμε αρχίσει».
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το «μικρό κοινοβούλιο», όπως είπε, της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Συζήτηση νομοσχεδίου για την χορήγηση ιθαγένειας
Η χορήγηση ιθαγένειας σε ομογενείς και μετανάστες, είναι ένα στοίχημα το οποίο η Ελλάδα δεν δικαιούται να μην κερδίσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας, σιγουριάς και κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς το φαινόμενο της μετακίνησης πληθυσμών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και είναι φυσικό να μας δημιουργεί ανησυχία. Και πρόσθεσε πως οι αλλαγές που συντελούνται αγγίζουν ακόμα και την ταυτότητά μας.
Ωστόσο, όπως τόνισε, ο φόβος είναι κακός οδηγός και δεν μπορούμε να έχουμε ασφάλεια αν δεν συμπεριλάβουμε στην κοινωνία μας και όσους ζουν στην πατρίδα μας, οι οποίοι, κάθε μέρα που περνούν στη χώρα μας βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν κατά βάση, πλην κάποιων ακραίων φωνών, με τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα η κυβέρνηση, κι αυτό δίνει μια νέα διάσταση πατριωτισμού, που είναι βασισμένος σε μια ανοιχτή κοινωνία.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι αναμένεται στην Αθήνα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες, με τον οποίο συνομίλησε πρόσφατα στην Κοπεγχάγη. Ο κ. Γκουτιέρες εκφράσθηκε θετικά για τα μέτρα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για τους μετανάστες.
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που μίλησε στη συνέχεια, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη καθυστερήσει να πάρει αποφάσεις και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής ή ολιγωρίας. Άλλωστε, όπως τόνισε οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι προς την κατεύθυνση της ένταξης των μεταναστών κάτι που υποδεικνύει και το ελληνικό Σύνταγμα στο άρθρο 5.
Διευκρίνισε, πάντως, ότι Έλληνας θα γίνεται εκείνος που το επιθυμεί.Με το νομοσχέδιο που προωθείται, όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης:

Α. Ανοίγεται η πόρτα στη δεύτερη γενιά μεταναστών.
Β. Εξορθολογίζεται και εναρμονίζεται με το κράτος δικαίου ο θεσμός της πολιτογράφησης, και
Γ. Απονέμεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε ομογενείς και μετανάστες που ζουν για πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, στις επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης, θα πάρουν μέρος περί τις 250.000 ομογενείς και μετανάστες.
Δικαίωμα απόκτησης ιθαγένειας θα έχουν όσοι έχουν γεννηθεί και ζουν στην Ελλάδα τουλάχιστον για πέντε χρόνια, τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα και δηλώνονται από τους γονείς τους, καθώς και τα παιδιά που φοιτούν πολλά χρόνια σε ελληνικά σχολεία (μένει να οριστεί ο ακριβής αριθμός).
Στη συνέχεια μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε ότι η μετανάστευση παίρνει διαστάσεις εθνικού προβλήματος, αλλά έχει και ευρωπαϊκές διαστάσεις.
Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης στην Ελλάδα γίνεται το 1/3 των συλλήψεων που γίνονται στην Ευρώπη, όπου ο συνολικός αριθμός είναι 320. 000. Η Ελλάδα «διαχειρίζεται» κάθε χρόνο γύρω στις 250.000 ψυχές, με τις οποίες ασχολούνται 15.000 αστυνομικοί.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε και στην Τουρκία, η οποία, όπως είπε, δεν τηρεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της υπογραφής συμφωνίας της Τουρκίας με την FRONTEX, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι απαγορεύθηκε η σύλληψη και η επαναπροώθηση μεταναστών δεύτερης γενιάς και καταργήθηκαν τα εμπόδια στη μετακίνησή τους προς και από την πατρίδα τους. Επίσης εφαρμόζεται ο εθελοντικός επαναπατρισμός και το τελευταίο δίμηνο έχουν αποχωρήσει από τη χώρα 1500 άτομα για τις πατρίδες τους. Ανέφερε επίσης ότι θα γίνει καταγραφή όσων μένουν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ σύντομα θα φέρει προς συζήτηση, στο υπουργικό συμβούλιο, νομοσχέδιο για μια νέα πολιτική ασύλου .

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου