Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ρομπέρτο Μαρόνι: «όσοι μετανάστες δεν διαθέτουν άδεια παραμονής, πρόκειται να απελαθούν»



Οι λαθρομετανάστες στην Ιταλία διοργανώνουν για την 1η Μαρτίου απεργία, η οποία λαμβάνει μεγαλύτερη σημασία, μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην Καλαβρία, τον θάνατο ενός λαθρομετανάστη και τις συγκρούσεις μεταναστών με αστυνομικούς και κατοίκους της περιοχής. Σύμβολο της απεργίας θα είναι το γνωστό πρόσωπο των κόμικς «Μαφάλντα», του Αργεντίνου σκιτσογράφου Κίνο, ο οποίος μάχεται με χιούμορ κατά των διακρίσεων και των αδικιών. Το χρώμα που επελέγη είναι το κίτρινο. Στις διαδηλώσεις που διοργανώνονται για τις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις, οι συμμετέχοντες θα φορούν κίτρινο βραχιόλι και θα κρατούν κίτρινα μαντήλια. Μετά τον πυροβολισμό ενός μετανάστη στην κωμόπολη Ροζάρνο και τις συγκρούσεις των αλλοδαπών με την αστυνομία και τους ντόπιους κατοίκους, περισσότεροι από 1.000 ξένοι εργάτες απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις των αρχών, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, δήλωσε ότι «όσοι μετανάστες δεν διαθέτουν άδεια παραμονής, πρόκειται να απελαθούν».
Σχετικά με την πρωτοβουλία της 1ης Μαρτίου, ο υπουργός, αρμόδιος για την Νομοθετική Απλοποίηση, Ρομπέρτο Καλντερόλι, στέλεχος της Λέγκα του Βορρά, ανέβασε τους τόνους, δηλώνοντας στον Τύπο ότι «είναι πολύ δύσκολο να στηριχθεί από τους μετανάστες, που διαθέτουν άδεια παραμονής. Όσο για τους παράνομους, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαμε να τους απελάσουμε».

Θερμοπύλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου