Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΟΣΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ E-MAILS ΚΑΙ SMS...


Η χρήση μηνυμάτων κινητών τηλεφώνων (SMS) και μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) για τη διοργάνωση ή τον συντονισμό διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης θα τιμωρείται εφεξής στο Ιράν, προειδοποίησε σήμερα ο αρχηγός της ιρανικής αστυνομίας.
Αυτοί που διοργανώνουν διαδηλώσεις μέσω SMS ή e-mail θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα εντοπίζονται και είναι υπό έλεγχο, σημείωσε εξάλλου ο Ισμαέλ Αχμαντί-Μοκαντάμ, υπογραμμίζοντας ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν διώξεις και θα τιμωρούνται.

Ο αρχηγός της ιρανικής αστυνομίας τόνισε επίσης ότι αυτοί που καλούν τον κόσμο να μετάσχει σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα αντιμετωπίζουν σοβαρότερες ποινές από αυτούς που μετέχουν.
Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων στο Ιράν ενημερώνουν συνήθως ανωνύμως τον κόσμο για την ώρα και την τοποθεσία πραγματοποίησής τους μέσω SMS και e-mail.
Στη διάρκεια των τελευταίων διαδηλώσεων στο Ιράν τον περασμένο μήνα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 άνθρωποι και συνελήφθησαν 300. Ωστόσο σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο αριθμός των συλληφθέντων είναι κατά πολύ υψηλότερος και ανέρχεται σε περισσότερους από 900.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου