Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

H AΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Το βιβλίο κόλαφος για την αριστερά που αποδεικνύει ο μαρξιστής συγγραφέας Δημήτρης Ντούσας ότι η πολιτική της εισαγωγής φθηνών εργατικών χεριών - λαθρομεταναστών είναι ενάντια στις αρχές των γεναρχών του κομμουνισμού, του Μάρξ και του Έγκελς που θέσπισαν την Α΄ Διεθνή για να προστατέψουν τους εργαζομένους από την πολιτική του κεφαλαίου η οποία χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες για να μειώσει τα μεροκάματα, να χτυπήσει τα εργατικά κεκτημένα και να αποτρέψει μία εργατική επανάσταση διαιρώντας το εργατικό κίνημα σε πολλές εθνοτικές ομάδες που αλληλομισούνται. Οι μηχανισμοί της παγκοσμιοποίησης των ανοιχτών συνόρων που προωθεί η ΗΠΑ αφ';ενός έχει σκοπό το υπερκέρδος των τραπεζιτών και πολυεθνικών αφ';ετέρου στοχεύει στον διαμελισμό των κρατών υποδοχής μεταναστών για τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.
Κατ΄αρχάς, είναι γνωστές οι θέσεις των κομμάτων της Αριστεράς που τάσσονται αναφανδόν υπέρ των λαθρομεταναστών και ζητούν επιμόνως άμεση νομιμοποίηση και χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων. Δεν είναι όμως γνωστές οι θέσεις των γεναρχών του κομμουνισμού του Μαρξ και του Έγκελς όπου εκείνη την εποχή, ήταν σύνηθες φαινόμενο κάθε φορά που οι εργάτες έκαναν απεργίες, οι Άγγλοι βιομήχανοι να εισάγουν φθηνούς εργάτες από την Ιρλανδία ή το Βέλγιο. Ο Κάρλ Μάρξ έδινε εντολές στα συνδικάτα να πάνε στα λιμάνια και να διώξουν τους μετανάστες πείθοντάς τους ότι είναι ανεπιθύμητοι διότι λειτουργούν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός του κεφαλαίου. Ο Μαρξ οργάνωνε εθνικά προλετάρια τα οποία συνεργάζοντο και αλληλοχρηματοδοτούντο ώστε να μην μπορεί το κεφάλαιο να τους μετακινεί ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Έτσι όταν φερ'; επείν έκαναν απεργία οι Άγγλοι εργάτες αφ΄ενός το γερμανικό συνδικάτο τους πλήρωνε τα χαμένα μεροκάματα ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα τους αφ';ετέρου δεν άφηνε γερμανούς να πάνε να δουλέψουν στην Αγγλία. Αυτό συνέβαινε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και αλληλοϋποστηρίζοντο εξ'; ού και το σύνθημα «προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε» δηλ. οργανωθείτε ενάντια στο κεφάλαιο ενωμένοι. Σήμερα διαστρέβλωσαν την έννοια του συνθήματος οι αντιμαρξιστές νεοαριστεροί πράκτορες του παγκόσμιου κεφαλαίου υποστηρίζοντας ότι εννοεί πραγματική ένωση με ανοιχτά σύνορα. Δυστυχώς όμως γι'; αυτούς αδιάψευστος κριτής είναι το κομμουνιστικό μανιφέστο όπου λέγει επί λέξει: « ...; το προλετάριο πρέπει πρώτα να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να ανυψωθεί σε ηγέτιδα τάξη του έθνους, να συγκροτηθεί το ίδιο το έθνος, είναι το ίδιο επίσης εθνικό». Δεν λέει πουθενά να διαλύσουμε το έθνος, ούτε να φύγει και να πάει αλλού αλλά να μείνει εκεί και να ηγηθεί δηλ. να αγωνισθεί για να ανέλθει στην εξουσία διότι είναι εθνικό, δηλ. συνιστώσα ή μάλλον είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του έθνους, κύριοι της ψευτοαριστεράς.
Για να δούμε συνοπτικά ποιες είναι οι θέσεις του Μάρξ και του Έγκελς στο θέμα της μετανάστευσης.

" Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου