Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Νομοσχέδιο μαζικής χορήγησης ιθαγένειας σε (λαθρο)μετανάστες .

"Αυτό είναι σχέδιο νόμου του δικού μας Υπουργείου Εσωτερικών, ή του
Υπουργείου Εξωτερικών άλλης χώρας;" Λεωνίδας

Αυτή την εύστοχη απορία εξέφρασε ένας πολίτης στη δημόσια διαβούλευση
που έγινε στην ιστοσελίδα opengov.gr του Υπουργείου Εσωτερικών για το νομοσχέδιο που δίνει την ελληνική ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες ή λαθρομετανάστες με γελοίες, κατά την άποψή μας, προϋποθέσεις.

Στο opengov.gr στάλθηκαν περί τα 3.000 σχόλια πολιτών μέσα στις 10 ημέρες της
διάρκειας της δημόσιας διαβούλευσης, αριθμός πρωτοφανής για τέτοιες διαδικασίες. Τα σχόλια των πολιτών στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν τόσο εχθρικά προς το νομοσχέδιο και τόσο καυστικά στη διατύπωσή τους, ώστε το Υπουργείο τα απέσυρε τελείως από την ιστοσελίδα του μετά το πέρας της διαβούλευσης, χωρίς να δίνει καμιά σχετική εξήγηση. (Τα σχόλια κάθε άλλης
διαβούλευσης παραμένουν αναρτημένα επ' αόριστον).

Αλλ' η εξήγηση είναι προφανής. Τα περισσότερα μηνύματα ήταν τόσο δυνατά, τεκμηριωμένα και εύστοχα ώστε αν γίνονταν ευρύτερα γνωστά θα επηρέαζαν καταλυτικά το σύνολο της κοινής γνώμης, και θα ανατρεπόταν το καταστρεπτικό εγχείρημα, για το οποίο οι αρμόδιοι, παρά τη διαβούλευση που ομολογουμένως είχε τον χαρακτήρα μεγάλης κατακραυγής, δείχνουν ανεξήγητη επιμονή.

Η ιστοσελίδα μας "Μετά παρρησίας!..." (www.meta-parrisias.gr) μπόρεσε
να εξασφαλίσει όλα σχεδόν τα κρυμμένα σχόλια του opengov.gr, και έχει ήδη αρχίσει να τα αναδημοσιεύει κατά ομάδες των 100, με σκοπό την ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για το κρισιμότατο αυτό θέμα.

Σας καλούμε να ενημερωθείτε για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου και να αναλογιστείτε τις μελλοντικές συνέπειές του στην επιβίωση του ελληνικού έθνους, και να πάρετε θέση επ'αυτού. Στα σχόλια του opengov.gr θα βρείτε όλες τις απόψεις, υπέρ και κατά του νομοσχεδίου, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε τη δική σας αντικειμενική γνώμη.
Αν συμμερίζεστε τη δική μας σφοδρή ανησυχία για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου, εάν τελικά γίνει νόμος του κράτους όπως δυστυχώς διαφαίνεται πως θα συμβεί, στείλτε μας ένα μικρό ή εκτενέστερο σχόλιο. Αλλά και άν έχετε αντίθετη γνώμη, πάλι στείλτε ελεύθερα την άποψή σας.

Για το λόγο αυτό ανοίξαμε ένα forum (δημόσια συζήτηση), στην άνω δεξιά γωνία
της ιστοσελίδας, όπου μπορείτε να προσθέσετε το δικό σας σχόλιο, αλλά και να
μετάσχετε σε σχετική ψηφοφορία. Σημειώνουμε ότι, για να είναι ευκολότερη η συμμετοχή, δεν απαιτείται Εγγραφή ούτε στο forum ούτε στην ψηφοφορία.

Οι διαχειριστές του "Μετά παρρησίας!..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου