Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Βάζουν «θηλιά» σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω χρεών στο ΟΑΕΕ



Μπροστά στο κίνδυνο να «γονατίσουν» βρίσκονται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούν στο ασφαλιστικό τους ταμείο εν μέσω οικονομικής κρίσης καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στην καταβολή των εισφορών.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης μαζί με τον ΟΑΕΕ αναζητούν την λύσεις μέσα από δικαστικά μέτρα κατασχέσεις που θα επιτείνουν το πρόβλημα στην αγορά και στις δοκιμαζόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ΓΣΕΒΕΕ έχει καταθέσει πρόταση, για τη δανειοδότηση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων με επιδότηση επιτοκίου από το ΤΕΜΠΜΕ, αποκλειστικά για την αποπληρωμή χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ποσό δεν θα εκταμιεύεται στον δανειζόμενο, αλλά θα μεταφέρεται απευθείας από την Τράπεζα στον φορέα, ώστε να εξασφαλίζεται η πληρωμή των οφειλών. Οι εκπρόσωποι των εμποροβιοτεχνών θεωρούν πως πρέπει να προωθηθεί ανάλογη ρύθμιση και για όσους ασφαλισμένους έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, καθώς οι συγκεκριμένοι δεν λαμβάνουν σύνταξη. Παράλληλα, η ΓΣΕΒΕΕ έχει ζητήσει με επιστολή της προς το υπουργείο Δικαιοσύνης την άρση της προσωποκράτησης για χρέη προς τον Οργανισμό. Μάλιστα, υποστηρίζει πως η μη καταβολή των εισφορών στον ΟΑΕΕ, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και της οικονομικής δυσχέρειας επιφέρει, πρώτα και κύρια, δυσμενείς επιπτώσεις στους ίδιους τους ασφαλισμένους, όπως διακοπή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αδυναμία λήψεως σύνταξης, έλλειψη ασφαλιστικής ενημερότητας κλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου