Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Oργανωμένο σχέδιο για την αποδυνάμωση της συγκεντρώσεως στις 6 Φεβρουαρίου


Είναι σκόπιμη και καλά σχεδιασμένη χρονικά η συγκεκριμένη απόφαση του Α' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Με εντολές Βαρθολομαίου, ο οποίος μπορεί να συντονίσει όπως εχει αποδείξει και παλαιοτέρα όλες τις αρχές του κράτους, κατά της ιεράς μονής Εσφιγμένου, έρχεται σήμερα να μποϊκοτάρει χωρίς επιτυχία, τους παρευρισκόμενους και ταυτόχρονα ομιλητές της συγκεντρώσεως. Η απόφαση θα λέγαμε ότι είναι για γέλια και για κλάματα, διοτι κατηγορεί ανθρώπους οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια προασπίζουν και ανοικοδομούν την μονή με 'νύχια και με δόντια' με μάρτυρες όλους τους προσκυνητές από όλοι την Ελλάδα.
Ποινή φυλάκισης 9 μηνών για δύο μοναχούς της Ι. Μ. Εσφιγμένου
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» σήμερα, το Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Ηγούμενο Μεθόδιο Παπαλαμπρακόπουλο και τον Γρηγόριο Πολυχρονίου (δύο από τους καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου), σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών τον καθένα.


Πληροφορίες λένε, ότι καταδικάστηκαν για τις πράξεις της παρά τον αρχαιολογικό νόμο επέμβασης στο Καθολικό της Μονής, της μη ενημέρωσης των αρμοδίων υπηρεσιών για τις ανάγκες συντήρησης του Καθολικού και για απείθεια που συνίστατο σε άρνηση εισόδου στους αρμόδιους υπαλλήλους για αυτοψία.
Επίσης, να αναφερθεί, ότι ο Ηγούμενος Μεθόδιος απολογούμενος απέδωσε την άρνησή τους να δεχθούν τους υπαλλήλους στο γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία δεν τους αναγνώριζε ως νόμιμους κατόχους της Μονής, πράγμα το οποίο αυτοί το θεωρούν σημαντικότερο από την τύχη των μνημείων και κειμηλίων, όπως διαπιστώθηκε από το δικαστήριο.
Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι μάρτυρες στο δικαστήριο ήταν από την 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και από το ΚΕΔΑΚ.

Ελληνορθόδοξα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου