Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Σε 30 μέρες από την Ελλάδα στις ΗΠΑ χωρίς βίζα

OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ
ΜΕΧΡΙ 90 ΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ 'Η ΤΑΞΙΔΙ

Η Τζάνετ Ναπολιτάνο, Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα, σε περίπου 30 ημέρες από σήμερα.
Σύμφωνα με την υπουργό, η απόφαση της κατάργησης της βίζας, αποτελεί ιστορικό...




...σταθμό που καταδεικνύει την ισχυρή και στερεή σχέση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

Είναι μια μεγάλη ημέρα τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και για την Ελλάδα. Δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Με την κατάργηση της βίζας, οι Έλληνες θα μπορούν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουρισμό ή κάποιους επιχειρηματικούς λόγους, και να παραμένουν εκεί για χρονικό διάστημα 90 ημερών χωρίς βίζα.

Οσοι θα ταξιδεύουν στις ΗΠΑ χωρίς βίζα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τρία πράγματα απαραιτήτως:

1. Διαβατήριο με ενσωματωμένο τσιπ που θα περιλαμβάνει πληροφορίες από τη σελίδα δεδομένων που η ελληνική κυβέρνηση εκδίδει από 26 Αυγούστου 2006 και έχει το σύμβολο του μικροτσίπ στο εξώφυλλο (Σημείωση: Οσοι Ελληνες πολίτες διαθέτουν διαβατήρια που εκδόθηκαν πριν από τις 26 Αυγούστου 2006 πρέπει να υποβάλουν ακόμα αίτηση για βίζα με τον παλιό τρόπο, ή να αποκτούν καινούργιο διαβατήριο προκειμένου να επωφεληθούν από τη νέα διάταξη).

2. Εγκυρο εισιτήριο μετ' επιστροφής ή προώθησης σε άλλο προορισμό που θα έχει εκδοθεί από αεροπορική εταιρία που συμμετέχει στο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας.

3. Ηλεκτρονική έγκριση ή άδεια με τίτλο "ESTA", ακρωνύμιο για Ηλεκτρονικό Σύστημα για την Εγκριση Ταξιδίου.

Η "ESTA" είναι ένα ηλεκτρονικό έντυπο που οι επισκέπτες στις ΗΠΑ θα πρέπει να συμπληρώνουν μόνο ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: https://esta.cbp.dhs.gov.

Το συγκεκριμένο έντυπο είναι παρόμοιο με το έντυπο που συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο στις ΗΠΑ.σταθμό που καταδεικνύει την ισχυρή και στερεή σχέση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας. Η κατάργηση της βίζας θα διευκολύνει στο μέλλον πολλούς Ελληνες πολίτες να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα ενδυναμώσει τους μακροχρόνιους οικογενειακούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών".

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Απαλλαγής Βίζας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας http://athens.usembassy.gov.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου