Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΄΄ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ΄΄ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΩΡΑΙΤΗ

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής η δολοφονία του 66χρονου Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Βασίλη Μωραϊτη, που είχε βρεθεί νεκρός, δεμένος χειροπόδαρα μέσα στο διαμέρισμα του, στις 15 Δεκεμβρίου 2009, στην οδό Ιππώνακτος 34, στον Νέο Κόσμο...

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, δράστες είναι 62χρονη, βουλγαρικής καταγωγής, Ελληνίδα υπήκοος, ο 28χρονος γιος της, η κόρη της, 30 χρόνων, και δύο ακόμη Βούλγαροι (19χρονη και 30χρονος). Από αυτούς συνελήφθη η 62χρονη, ως ηθική αυτουργός, και ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια το έγκλημα. Οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, η γυναίκα είχε εμπορικές συναλλαγές με το θύμα, από το οποίο επρόκειτο να αγοράσει μηχανήματα για βάφλες.

Επειδή, όμως, καθυστερούσε η παράδοση μηχανημάτων στη Βουλγαρία, η γυναίκα αποφάσισε να βγάλει από τη μέση τον επιχειρηματία. Όλοι μαζί νοίκιασαν αυτοκίνητο από τη Βουλγαρία και ήρθαν στην Αθήνα για να τον ληστέψουν. Το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου, η 62χρονη υπέδειξε στα παιδιά της και στους άλλους δύο την αποθήκη του θύματος και στην συνέχεια έφυγε για να μην τη δει ο ίδιος, καθώς την γνώριζε.

Όταν εμφανίστηκε ο επιχειρηματίας, η 19χρονη Βουλγάρα τον πλησίασε και τον έπεισε να της ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος. Τότε, ο 30χρονος συνεργός της, που περίμενε κρυμμένος, τον χτύπησε με γροθιές. Και οι δύο μαζί τον έδεσαν με ταινίες και του έφραξαν και το στόμα με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Ακολούθως, έκλεψαν από το σπίτι χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, επιταγές, πιστωτικές κάρτες και από την αποθήκη, μαζί με τους υπόλοιπους συνεργούς, έκλεψαν μηχανήματα και άλλα προϊόντα, τα οποία μετέφεραν στη Βουλγαρία.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε, επειδή η 19χρονη και η κόρη της ηθικής αυτουργού χρησιμοποιούσαν διαρκώς τις πιστωτικές κάρτες και τις κάρτες ανάληψης του θύματος. Η δε, ίδια η 62χρονη συνελήφθη σε τράπεζα του Ελληνικού, όταν πήγε να εξαργυρώσει μια από τις κλεμμένες επιταγές.

Σε βάρος της εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων και παραχαραξη.

Χθες, η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου