Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Απο το "Βυθίσατε το Χόρα" στο "Βυθίσατε τη Χώρα"


  • "...αφαιρέθηκε ένα μεγάλο ποσοστό κεφαλαίου από εμάς για να ξαναγυρίσει ένα ποσοστό ως το κεφαλαίο εξαγοράς συνειδήσεων..."
Δεν νομίζω να ξαναέρθει εποχή όπως εκείνη που ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφασιστικός διεμήνυσε προς τους έλληνας στρατιωτικούς αλλά και προς την Άγκυρα το "βυθίσατε το Χόρα". Από όσα καταλαβαίνω, χτυπήθηκαν άγρια τα οικονομικά της χώρας από τον κολλητό, τον συνονόματο του Γκιώργος εξ Αμερικής, τον Σόρος.
Αυτό που πρέπει να έγινε και σε συνδυασμό εν όψει μεγάλων οικονομικοπολιτικών ανακατατάξεων -π.χ. έχει λυσσάξει ο άνεργος να χτυπά πόρτες και όλοι του λένε δεν παίρνουμε ακόμα-, έχει πάθει καθίζηση η αγορά και όλοι μα όλοι περιμένουν το Γκιώργκος και τα άλλα τα μίσθαρνα να μας δώσουν ένα στίγμα τι κανόνισαν με το εξωτερικό και ποιά οικονομική πορεία θα ακολουθήσουμε, εκτός από την άνευ όρων αφαίμαξη του 21% ΦΠΑ κ.τ.λ. κ.τ.λ. που επέβαλαν άνευ όρων.
Επίσης εν μέσω αυτών να δούμε ποιος "μεγάλος" οικονομικός παίκτης/παίκτες θα αναδυθούν στην αγορά, για να δούμε προς τα που οδεύουμε και τι κάνουμε. Τι θα αλλάξει χέρια και με ποιους ιδεολογικο-πολιτικο-οικονομικούς όρους και γιατί.
Όλα, μα όλα εντελώς, από ότι καταλαβαίνω, είναι ρευστά μετά τις εκλογές, χώρια που κανείς δεν ξέρει η κρίση τι ακριβώς θα γεννήσει για την αγορά και τι παιχνίδια θα παιχτούν.
Αν έχω δίκιο με τα περί Σόρος, τότε αφαιρέθηκε ένα μεγάλο ποσοστό κεφαλαίου από εμάς για να ξαναγυρίσει ένα ποσοστό (αν δούμε να έρχεται κάτι, αυτό θα είναι μάλλον σαφώς λιγότερο από ότι χάθηκε) ως το κεφαλαίο εξαγοράς συνειδήσεων και μοχλός κίνησης ιδεολογικο-κοινονικο-πολιτικών αλλαγών, που αν καταλαβαίνω καλά, κανείς δεν θα διανοείτω ότι θα γινόταν στην Ελλάδα κάποια στιγμή.
Εννοείται ότι δεν θα διανοείτω, γιατί πιθανόν σκανδαλωδώς να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός για να αποπεμφθεί η "Ελληνικότητα" και η "συνοχή" μας ή έστω όση μας απέμεινε.
Πιθανόν να έχουμε ένα άλλο καινούριο σύνθημα το "Βυθίσατε τη Χώρα".
Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου