Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Το ΔΝΤ μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης


imfΗ πιθανή συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην βοήθεια προς την Ελλάδα για να σταθεροποιήσει την δημοσιονομική της θέση αυξάνει τον κίνδυνο εξόδου της χώρας, από την ευρωζώνη, λέει ο Jane Foley, διευθυντής έρευνας στο Forex.com σε άρθρο του στους FT.

Υποστηρίζει ότι για την Ελλάδα, η συμμετοχή του ΔΝΤ θα σήμαινε ότι θα μπορούσε να προσελκύσει κεφάλαια σε φθηνότερη τιμή από ό, τι στην ελεύθερη αγορά. Αλλά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεπάγεται την προσβολή της καθως και ότι δεν διαθέτει επαρκές σύστημα για την αντιμετώπιση διαφόρων κρίσεων.

"Ένα από τα αξιοθέατα της ένταξης στην ΟΝΕ για πολλές χώρες ήταν η ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους με «γερμανικά» επιτόκια. Τα ελληνικά επιτόκια όμως είναι τώρα σημαντικα υψηλότερα από εκείνα των Bunds και συνεπώς η Ελλάδα είναι πιο πιθανό να αναλάβει τη συνήθη πορεία του ΔΝΤ αυτή δηλαδη της υποτίμησης.

"Η αποτυχία από βασικά μέλη να συμφωνήσουν για τον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης υπογραμμίζει πόσο ελλιπές είναι το σύστημα της ΟΝΕ. Επιπλέον, η απόφαση από Fitch για την υποβάθμιση της Πορτογαλίας δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη ρωγμή στο σύστημα.ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Να εκτελέσετε ανταρτεγγόνια αφού πουτανευατε με τα πετρέλαια του πουτιν. οποίος έβαλε Φλωράκη στη Βουλή την Ελλάδα θα θρηνη. Δεν ξεχνώ τους Τσυπρίοτες που έκρυψαν τους αντάρτες που μας πλήγωσαν Δεν ξεχνώ τους Νηγρασιάτες του Βαφιάδη και Ζαχαριάδη της Νέας Ιόνιας τα Δεκεμβριανά που θα στείλω πίσω τα εγγόνια του στους Τούρκους για κεμπαμπια. Δεν ξεχνώ που εσφαξες Τούρκους γυναικόπαιδα στη Σμύρνη και Κρήτη και μας καταρρεύσεως Δεν ξεχνώ οτ τα συνεχείς πραξικοπήματα Βενιζέλου εχυσαν πάρα πολύ περισσότερο αιμα απο την χούντα Δεν ξεχνώ οτι κουμούνο φορολογία έστειλε Έλληνες στη Σμύρνη μετά το 1821. Δεν ξεχνώ οτι η Ζηλωτή κουμούνα έκανε αγρότες να ασπασθούν Τουρκοκρατία Δεν ξεχνώ οτι ζυμωτές Παλαμά σφάξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης Γιά να φέρουν τους σλαβοκουμούνες Καντακουζηνού και την ανατολική δαιμόνια ησυχασμός. Νερουλάκι μου, πες την σούβλα πυρετό στη φτέρνα και να ξαναβαλη τον πιτοκόθορο στο σιρταρι. Eπεξε και η μικρουλα αδελφη ταμπουρλο στης μεγαλης το πετσι. Για αυτό πρέπει να σφαγή μεχμεκουμούνα πουτάνα Ελλάδα να σωθεί ο κόσμος. Τώρα εμείς θα τεμαχίσαμε την Ελλάδα ανάμεσα τους έμπιστους σύμμαχους Αλβανία, Ιταλία και Τουρκία πριν τα φτιάξετε με τους σλαβοκουμούνους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή