Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

"Έλεος κ. Τσίπρα"



"Μέσα σε όλα τα αποτροπιαστικά σκηνικά που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, με αρκετή δόση ξύλου και ξεφτίλας, είδαμε σήμερα και αυτό: τον "κύριο" Τσίπρα να αναρτά το πανό με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.
Ναι, δύσκολοι καιροί οι σημερινοί, ναι μεγάλο το αδιέξοδο και δυσβάσταχτη η διεθνής ξεφτίλα, ναι δεν...


πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αλλά ας του πει κάποιος του "κυρίου" ότι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αποτελεί εθνικό σύμβολο. Σύμβολο των θυσιών που έχουν γίνει για να μπορούμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας ως ανεξάρτητο, δημοκρατικό κράτος. Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι για κατάθεση στεφάνων όχι για κατάθεση πανό από τον κάθε τυχάρπαστο. Συγχωρέστε το ύφος μου, ίσως το γεγονός αυτό με θλÎ! �βει υπέρ το δέον μιας και έχω υπηρετήσει στο Μνημείο ως εύζωνας.
Αλλά όσο σοβαρή και αν είναι η κατάσταση της χώρας, θεωρώ ότι κάθε είδους διαμαρτυρία οφείλει να πραγματοποιείται στα πλαίσια της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τα σύμβολα, κυρίως όταν αυτή εκφράζεται από εκπροσώπους παρατάξεων.
Δε θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια των εκπαιδευτών μου,οι οποίοι πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε υπηρεσία, ακολουθώντας επέμεναν: Δεν κινούμαστε, δεν μορφάζουμε και ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΖΩΝΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ. Ο "κύριος" Τσίπρας ήρθε να τα αλλάξει όλα αυτά, καθώς μέσα από την "επαναστατική" νοοτροπία που διαπνέει την παράταξή του και την ιδεολογία του έκρινε ότι είναι θεμιτό να αναρτήσει το πανό του πάνω από το Μνημείο (ίσως να νόμιζε ότι θα φαίνεται καλύτερα, ποιος ξέρει). Έχω σταθεί ακίνητος στο μνημεί! ο με τους διαδηλωτές στα 5 μέτρα και τους άνδρες των ματ στο μισό μέτρο, μέσα σε ένα σύννεφο από χημικά. Τότε που με αφορμή τον άδικο χαμό του μικρού Αλέξη μερικοί ανεγκέφαλοι βρήκαν την ευκαιρία να προβούν σε βανδαλισμούς στο μνημείο "για να διαμαρτυρηθούν". Με θλίβει όταν βλέπω το Μνημείο να υπόκειται βανδαλισμούς. Το ξεχνάω όμως γιατί αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες είναι ανόητοι και απολίτιστοι. Ο "κύριος" Τσίπρας με το πανό που ανάρτησε στο Μνημείο τι να είναι άραγε..;"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου