Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Δίμηνη διορία δίνει το Ιράν στους ρώσους πιλότους να εγκαταλείψουν τη χώρα

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

Το Ιράν έδωσε διορία δύο μηνών στους ρώσους κυβερνήτες εμπορικών αεροσκαφών για να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς δεν έχει πλέον ανάγκη από τις υπηρεσίες τους, ανακοίνωσε σήμερα ο ιρανός υπουργός Μεταφορών Χαμίντ Μπεχμπαχανί.

«Κατόπιν διαταγής του ...
προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, το υπουργείο μας ώρισε δίμηνη διορία, με την εκπνοή της οποίας όλοι οι ρώσοι κυβερνήτες αεροσκαφών θα ρπέπει αν εγκαταλείψουν τη χώρα», τόνισε ο Μπεχμπαχανί.

«Όταν η ίδια η χώρα μας διαθέτει πλήθος από επαγγελματίες και καταρτισμένους κυβερνήτες αεροσκαφών, ουδεμία χρεία υπάρχει να καλούμε πιλότους από το εξωτερικό», πρόσθεσε.

Η κίνηση αυτή αποτελεί άλλο ένα δείγμα της έντασης που έχει κυριαρχήσει τελευταία στις σχέσεις Ρωσίας και Ιράν, έπειτα από το ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό η Μόσχα να στηρίξει τις νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα. Από την πλευρά του, το Ιράν έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την άρνηση της Μόσχας να του παραδώσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.



Όπως τονίζει το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars, η ιδέα για την διαταγή προς τους ρώσους κυβερνήτες να εγκαταλείψουν τη χώρα κέρδισε έδαφος ιδιαίτερα μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ρωσικής κατασκευής αεροσκάφος κατά τη διάρκεια προσγείωσής του στο βορειοανατολικό Ιράν, τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν πάνω από 40 άτομα. Το αεροσκάφος ανήκε στην ιρανική εταιρία Taban, αλλά ο κυβερνήτης ήταν Ρώσος, Το Fars δεν προσδιορίζει πόσοι ρώσοι πιλότοι εργάζονται στο Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου