Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Εισαγγελέας για τις κινητοποιήσεις των Αιγύπτιων αλιεργατών

ΤΗΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

Να διαθέσει ικανή αστυνομική δύναμη ώστε να αποτραπούν παρόμοια επεισόδια με αυτά των τελευταίων ημερών μεταξύ Αιγύπτιων αλιεργατών της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης και πλοιοκτητών, στη...
διάρκεια κινητοποίησης των πρώτων, ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών από το διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Προηγήθηκε εξώδικη διαμαρτυρία των Αιγύπτιων αλιεργατών και μελών του ΠΑΜΕ με την οποία ζητούσαν τη λήψη αστυνομικών μέτρων, εκφράζοντας φόβους για νέα κρούσματα βίας σε βάρος των απεργούντων αλιεργατών.

Στην έγγραφη παραγγελία του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Παρακαλούμε να θέσετε σε αποτελεσματική ετοιμότητα ικανή αστυνομική δύναμη ώστε, προληπτικά, με την παρουσία των αστυνομικών να αποτραπούν βιαιοπραγίες εκ μέρους οποιουδήποτε εναντίον αλλοδαπών αλιεργατών και, κατασταλτικά, εφόσον λάβουν χώρα αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις να συλληφθούν οι δράστες με την αυτόφωρη διαδικασία».

Να σημειωθεί ότι οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Νέας Μηχανιώνας βρίσκονται από τις αρχές του χρόνου σε απεργία, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Πρόσφατα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ως νόμιμη την απεργία τους, ενώ η απόφαση του Εφετείου εκκρεμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου