Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Απειλούν μέλη της σερβικής ηγεσίας -

Οι απειλές έχουν ενταθεί έπειτα από την εφαρμογή του νόμου για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, που αποκτήθηκαν από εγκληματικές δραστηριότητες

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του σερβικού υπουργείου Δικαιοσύνης, Σλόμπονταν Χόμεν. Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι απειλές από ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος σε βάρος αξιωματούχων της Σερβίας. Αναλυτικότερα απειλές για την ζωή τους δέχθηκαν ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, ο ειδικός εισαγγελέας για το οργανωμένο έγκλημα, Μίλικο Ραντισάβλιεβιτς και η υπουργός Δικαιοσύνης, Σνέζανα Μάλοβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι απειλές έχουν ενταθεί έπειτα από την εφαρμογή του νόμου για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, που αποκτήθηκαν από εγκληματικές δραστηριότητες και τη σαφή αποφασιστικότητα του κράτους να ξεκινήσει ασυμβίβαστο αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος, όπως ανακοίνωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων "Tanjug". "Η συμμορία εγκληματιών που κατηγορείται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ο επικεφαλής της, ο αποκαλούμενος 'βασιλιάς της κοκαϊνης', Ντάρκο Σάριτς, σχεδίασε τη δολοφονία του Σέρβου προέδρου, Μπόρις Τάντιτς", υποστήριξε ο κ. Χόμεν. Οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν διάφορα σχέδια δολοφονίας, με στόχο τον κ. Τάντιτς και άλλους αξιωματούχους, που εμπλέκονται στην έρευνα κατά του Σάριτς και της ομάδας του, είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης τη Σερβίας. Η ασφάλεια των αξιωματούχων της Σερβίας απειλήθηκε επιπρόσθετα, όταν αποκαλύφθηκε η ομάδα του Ντάρκο Σάριτς και συνεχίστηκε η επιχείρηση «Balkan warrior», με στόχο την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Υπήρξαν πληροφορίες ότι, η συγκεκριμένη ομάδα προετοιμάζει την εξόντωση αξιωματικών του υπουργείου Εσωτερικών, της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας και ανώτατων κρατικών λειτουργών. «Λόγω των συγκεκριμένων και άλλων πληροφοριών, αυξήθηκαν τα μέτρα ασφάλειας στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και ορισμένοι αξιωματούχοι είναι υπό συνεχή προστασία», είπε ο κ. Χόμεν, σημειώνοντας ότι τα σχέδια αποτελούν αντίποινα για την κατάσχεση των περιουσιών που ανήκουν στη συμμορία του Σάριτς. Ο Ντάρκο Σάριτς θεωρείται ότι εμπλέκεται στην απόπειρα διοχέτευσης στην Ευρώπη 2,1 τόνων κοκαΐνης, το περασμένο φθινόπωρο. Το φορτίο κατασχέθηκε στην Ουρουγουάη, στη διάρκεια διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης. Ο Σάριτς και άλλοι ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση εξαφανίστηκαν, μετά τη διεθνή αστυνομική επιχείρηση, με επικεφαλής την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA). Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης της Σερβίας είπε ότι τον περασμένο χρόνο έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονότα, στο πλαίσιο της μάχης κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της μαφίας των ναρκωτικών, όπως η εξάρθρωση δικτύου διακινητών ναρκωτικών, μετά την επιχείρηση «Morava», καθώς και η σύλληψη ενός από τους αρχηγούς των ομάδων του υποκόσμου του Βελιγραδίου, του Σρέτεν Γιότσιτς. Tο σημαντικότερο γεγονός ήταν η επιχείρηση "Balkan warrior", κατά την οποία κατασχέθηκαν 2,1 τόνοι κοκαΐνης και εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος, που τροφοδοτούσε την αγορά της Ευρώπης, ανέφερε ο κ. Χόμεν.

Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου