Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε αποτελέσματα στο Καναδά

Οι νοσηλείες στο Τορόντο λόγω καρδιαγγειακών και αναπνευστικών προβλημάτων μειώθηκαν αντίστοιχα κατά 39% και 33% από την έναρξη ισχύος του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος το 2001 στον Καναδά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ.
Η μελέτη....

διεξήχθη για δέκα έτη σε μία ευρεία βάση του πληθυσμού στο Τορόντο προκειμένου να καταγραφούν οι επιπτώσεις της απαγόρευσης του καπνίσματος στα εστιατόρια.

"Οι έρευνες που μετρούν με ακρίβεια την επίδραση του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στις αναπνευστικές και καρδιαγγειακές ασθένειες θα μπορούσαν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, καθώς οι ασθένειες που προκύπτουν από το κάπνισμα θα μπορούσαν να προκαλούν ένα δισεκατομμύριο θανάτους στον 21ο αιώνα στον κόσμο", αναφέρει ο Δρ. Αλίσα Νάιμαν, του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης τους "ενισχύουν τις ενδείξεις ότι το παθητικό κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία και δικαιολογούν τους νόμους που περιορίζουν την επαφή του κοινού με τον καπνό του τσιγάρου".

Επιπλέον, οι ειδικοί συνιστούν την πραγματοποίηση περισσότερων ερευνών για να καθοριστούν τα μέρη όπου οι απαγορεύσεις καπνίσματος είναι πιο αποτελεσματικές.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, μέχρι τη δημοσίευση της έρευνας για το Τορόντο, καμία προηγούμενη μελέτη δεν έχει καθορίσει τις επιδράσεις των αντικαπνιστικών νόμων στις νοσηλείες για καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου