Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Μέλι και παστέλι «έβρεξε» για τις αρκούδες του «Αρκτούρου»

ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ

Μέλι και παστέλι «έβρεξε» σήμερα στο Νυμφαίο για τις 13 αρκούδες, που ζουν στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του «Αρκτούρου», στην ορεινή Φλώρινα. Ένα γιγαντιαίο παστέλι 20 μέτρων, που παρασκευάστηκε από τη Λέσχη Ελλήνων Αρχιμαγείρων και έχει μπει ήδη στο βιβλίο Γκίνες, 50 ...
γλυπτά αρκουδάκια από μέλι και 14 μεγάλα μπισκότα μελιού και βουτύρου, που παρασκεύασε ο σεφ - ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, προσφέρθηκαν στις αρκούδες, που ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη.

«Οι αρκούδες μαζεύτηκαν στην περίφραξη από νωρίς. Μύρισαν από μακριά τη μυρωδιά του μελιού, που αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες τους τροφές. Περίμεναν με ανυπομονησία αλλά, ευτυχώς, δεν μάλωσαν, αφού οι ποσότητες ήταν μεγάλες και υπήρχαν άφθονα γλυκά για όλες τους», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης, Βάσω Πετρίδου.

Προσθέτει, δε, ότι η σημερινή εκδήλωση είχε έναν συμβολικό χαρακτήρα.

«Οφείλουμε να προσφέρουμε μια γλυκιά ζωή σε αυτά τα αιχμάλωτα ζώα, που έχουν κακοποιηθεί και έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο σε ζωολογικούς κήπους, ή σε τσίρκο, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την προστασία των ελεύθερων αρκούδων», τονίζει, αλλά σημειώνει ότι «δεν πρέπει ποτέ να ταϊζουμε αρκούδες, που πλησιάζουν σε κατοικημένες περιοχές, γιατί μπορεί να συνηθίσουν να αναζητούν το ανθρώπινο χέρι για να τις θρέψει, ενώ η φύση έχει προβλέψει να αναζητούν μόνες την τροφή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου