Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ένα άρθρο που αξίζει να το διαβάσετε.Αντί να φυλακίζουν τους κακοποιούς τους αφήνουν έξω να συνεχίζουν την δράση τους.


Τι συμβαίνει;Είναι απορίας άξιον ό,τι συνέβη με τις τροποποιήσεις συγκεκριμένων νόμων μέσα σε δύο βράδια. Αφορούσαν στην αντιμετώπιση δραστών σοβαρών ποινικών αδικημάτων, με αρχιτέκτονες ακαδημαϊκούς, των οποίων τα γραφεία χειρίζονται υποθέσεις βαριάς ποινικής δικηγορίας.

Προκύπτει από τις αιτιολογικές εκθέσεις για τις τροπολογίες των νόμων, και συγκεκριμένα του 3811/09, σύμφωνα με τον οποίο προκειμένου να προφυλακιστεί κάποιος για κακούργημα με ποινή έως και δέκα έτη (πλαστογραφίες, απάτες, εκβιασμούς κ.λπ.), θα πρέπει να προκύπτει από το ποινικό του μητρώο ότι δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα άλλες δύο φορές για ομοειδείς πράξεις!

Στην Ελλάδα, με λίγα λόγια, όπου οι αποφάσεις τέτοιων υποθέσεων χρειάζονται καμιά δεκαετία για να τελεσιδικήσουν, όλοι οι δράστες των προαναφερθέντων αδικημάτων δεν θα προφυλακίζονται, ακόμα κι εάν έχουν αμετάκλητες καταδίκες για ανθρωποκτονία, επειδή το συγκεκριμένο αδίκημα, παραδείγματος χάριν, δεν είναι ομοειδές με την πλαστογραφία!

Το παράδειγμα που αναφέρουμε είναι ενδεικτικό της καχυποψίας που δημιουργείται στους πολίτες -όχι άδικα- εξαιτίας της προχειρότητας ή της εύνοιας που παρατηρείται στον διορισμό κρατικών λειτουργών.

Ο σημερινός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Δημήτραινας, από δικόγραφο που έχουμε στα χέρια μας φαίνεται ότι ζητάει την αναβολή δίκης πελάτη του που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών (την επαγγελματική σχέση που έχουν οι πρεζέμποροι με τους κυβερνητικούς την βλέπετε) , γιατί δικάζει ταυτόχρονα υπόθεση του διάσημου πρωταθλητή του ηλεκτρονικού τζόγου και εκδότη από τα Γιανιτσά, Τεκτερίδη.

Ακόμα και εάν ο κ. Δημήτραινας κάνει την δουλειά του με τον πιο έντιμο τρόπο, λόγω των πελατειακών σχέσεων με τα συγκεκριμένα πρόσωπα, μετά από τέτοιες τροποποιήσεις, καθίσταται ύποπτος.

Όταν δεν τηρούνται τα προσχήματα (ο λαός μας λέει «για τα μάτια του κόσμου»), είναι επόμενο να εκτρέφεται η καχυποψία και η ανασφάλεια στους πολίτες. Αποτελεί τουλάχιστον απερισκεψία, αρχιτέκτονες τέτοιων τροποποιήσεων να είναι οι δικηγόροι υπόδικων, που οι τροποποιήσεις ευνοούν. Απερισκεψία και πρόκληση, την οποία ο ελληνικός λαός τούτη την ώρα δεν έχει ανάγκη.

Πολύ περισσότερο, όταν η λαϊκή εντολή που ακούγεται απ’ άκρου εις άκρον στη χώρα είναι μία: Βάλτε στη φυλακή αυτούς που έφαγαν τα λεφτά…
http://www.zougla.gr/
Σχόλιο.
Εκτός από την επαγγελματική σχέση των κυβερνητικών με τους πρεζέμπορους,όλοι θα θυμάστε και το πρώτο μεγάλο νομοσχέδιο που φέρανε στην βουλή (σσ το δεύτερο ήταν για την ιθαγένεια) ήταν για την αποφυλάκιση των εμπόρων ναρκωτικών..
Ο νόμος περί προφυλακίσεων ισχύει και για τους αλλοδαπούς.Κάνουν πχ μια παρανομία και αντί να προφυλακιστούν για να σταματήσει η δράση τους,βγαίνουν έξω σε 2-3 μέρες και το παίζουν κυριλέ.Και όταν φτάσει η ώρα να γίνει το δικαστήριο ή την κοπανάνε αν είναι Έλληνες (και δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα) ή αν είναι αλλοδαποί αλλάζουν τα χαρτιά τους ΠΑΝΕΎΚΟΛΑ.
Άντε βρες τον μετά τον μάγκα τον καραμπουζουκλή...
Μετά φταίει στον κόσμο η αστυνομία.Λες και οι αστυνομικοί είναι οι Judge Dredd που τους συλλαμβάνει και τους δικάζει ταυτόχρονα.
Αυτή η απόφαση,μαζί και κάτι άλλες που βγαίνουν τώρα τελευταία ξέρετε που οδηγούν τον κόσμο?
ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ
Και αυτό θα γίνει σίγουρα.Η μέρα που θα αρχίσετε να ακούτε τέτοια περιστατικά πλησιάζει,να είστε σίγουροι.Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πια (εκτός από τους πολιτικούς που τους έχει χεσμένους) ούτε την δικαιοσύνη,αλλά ούτε και την αστυνομία.
Καλά ξεμπερδέματα κύριε Καστανίδη και λοιποί σύμβουλοι।
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/04/blog-post_5891.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου