Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Kλείστε τους αρχαιολογικούς χώρους να τελειώνουμε...


Aπό το http://www.filosofia.gr/

Μπες στο μυαλό μου με τη μία που λέει και το άσμα: Είσαι Ιάπωνας, έχεις έρθει από την άλλη άκρη της γης για να επισκεφθείς την Ελλάδα που σου περιγράφουν στα πανεπιστήμιά σου. Την Ελλάδα της φιλοσοφίας και της επιστήμης, της αττικής τραγωδίας και της απαράμιλλης πρώιμης τέχνης. Κανονίζεις να βρίσκεσαι στην Αθήνα 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου.
Θεωρείς αυτονόητο ότι αυτό το μνημείο που θαυμάζεις από μικρός και που όλος ο κόσμος θαυμάζει, θα είναι ανοιχτό και προσβάσιμο να σε υποδεχτεί. Έρχεσαι με τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου στις 24 Δεκεμβρίου το μεσημέρι. Ξεκουράζεσαι λίγο, τρως μεσημεριανό και ξεκινάς για τον ιερό βράχο. Φτάνεις στις 3:30 το μεσημέρι. Τρως πόρτα και...

απορείς: Τι έκανα λάθος; Εντάξει λες, παράξενο ωράριο έχουν στην Ελλάδα. Ας έρθω αύριο στις 9 το πρωί. Πας, όλα κλειστά. Και βλέπεις και άλλους απέξω να απορούν καθώς είναι ημέρες που όλοι αποζητούν τα αξιοθέατα. Έχει μεγάλη κίνηση. Φεύγεις και πάλι απογοητευμένος. Τελευταία μέρα αύριο, η τρίτη μέρα. Και πάλι τρως πόρτα. Τρεις ημέρες στην Αθήνα, η μοναδική σου ευκαιρία να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα και ήρθες από την Ιαπωνία. Δεν κατάφερες απλά να δεις την Ακρόπολη από κοντά, ακόμα και αν ήθελες να πληρώσεις το δεκαπλάσιο αντίτιμο του εισιτηρίου.
(Και αυτές τις ημέρες του Πάσχα οι πόρτες της Ακρόπολης θα είναι κλειστές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου