Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Μείωση μισθών κατά 6% στον ιδιωτικό τομέα

Στην συνεδρίαση του Ecofin στις 7 Ιουνίου, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει με νέα άμεσα μέτρα που θα επιβαρύνουν κυρίως τον ιδιωτικό τομέα.
Στην έκθεση του για τη συνεδρίαση, ο ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, δίνει έμφαση στην ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η οποία θα «αγγίζει» το 6% σε όλα τα κλιμάκια πάνω από το κατώτατο ημερομίσθιο.

Εάν η πρόταση του Επιτρόπου δεν γίνει δεκτή, θα επιβληθεί με την μορφή «εντολών» τον Οκτώβρη, κατά την δεύτερη δόση του δανείου. Στόχος της μείωσης των μισθών είναι να τονωθεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος βαθύτερης ύφεσης, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της τρόικα η ανταγωνιστικότητα θα μειωθεί 25% τα επόμενα 3 με 5 χρόνια.

Ο Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat, δήλωσε ότι οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις προηγούμενες εβδομάδες πρόλαβαν την ανεξέλεγκτη μετάδοση των προβλημάτων της Ελλάδας, αλλά η κρίση αποκάλυψε επίσης ρωγμές στην οικονομική ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάντως κατά τον Όλι Ρεν η ΕΕ κατάφερε να σταματήσει την ανεξέλεγκτη μετάδοση της ελληνικής πυρκαγιάς ώστε να μην γίνει ανεξέλεγκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου