Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ



"Σήμερα το απόγευμα συνέβησαν τα εξής στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης. Μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ, συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 18.00 στο χώρο του επιβατηγού λιμένα προς...



ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τους εργαζομένους στο πλοίο ΛΙΣΣΟΣ οι οποίοι δεν απεργούσαν και είχε ώρα απόπλου 18.00.
Εντός λίγου χρόνου, οι δεκάδες επιβάτες, «έσπασαν» τον κλειό των 20 ατόμων που εμπόδιζαν την είσοδο στο λιμάνι, και κατόπιν αυτοί έτρεξαν στον καταπέλτη του πλοίου για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε οποιονδήποτε επιβάτη. Οι εξαγριωμένοι επιβάτες προσπάθησαν αρκετές φορές να μπουν στο πλοίο, αντάλλαξαν βρισιές με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, και εν τέλει ενώ υπήρχε η πρόθεση από τους επιβάτες να μπουν στο πλοίο έστω και με τη βία, όπως με τη βία και δική τους προσωπική απόφαση τα 20 αυτά άτομα στέκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, τελικά εμποδίστηκαν από τους λιμενικούς (!!!) με την αιτιολογία του να αποφευχθούν βίαια επεισόδια!
Είναι μάλλον περιττό να αναφέρω, ότι στις ερωτήσεις των έξαλλων επιβατών όπως «γιατί δεν πάτε να κατσικωθείτε στα γραφεία του πλοιοκτήτη και να του πείτε ότι δεν πάτε πουθενά μέχρι να μειώσει τις τιμές», αυτοί απαντούσαν με τα γνωστά επιχειρήματα «είμαστε εδώ για το δικό σας καλό». Μέχρι τις 22.30 τα μέλη του ΠΑΜΕ και ΚΚΕ ήταν ακόμα στο λιμάνι και εμπόδιζαν τον απόπλου.
Εν κατακλείδι, το λυπηρό γεγονός του όλου επεισοδίου είναι το εξής: ενώ στους επιβάτες υπήρχαν μέχρι και ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας (κράδαιναν τις ακτινογραφίες τους στους νεαρούς φοιτητές που εμπόδιζαν την είσοδο), Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ καθώς και Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ που παραβρίσκονταν στο λιμάνι, δεν πήραν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΦΑΣΗ για το πως πρέπει να πράξει το σώμα του λιμενικού, στο ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ παρακώλυσης του απόπλου του πλοίου. Τελικά, το δικαίωμα των απλών πολιτών να κινούνται και να δρουν ελεύθερα χωρίς αυτόκλητες ομάδες -επειδή έτσι το αποφάσισαν- να τους εμποδίζουν με πλήρη ατιμωρησία, ποιος θα το υπερασπιστεί;;;

Υ.Γ.: αυτά τα παιδιά (μεταξύ των οποίων και ορισμένοι ηλικιωμένοι), γιουχαϊστηκαν από όλους τους επιβάτες, τη στιγμή που πήγαν να βγάλουν την ντουντούκα και να φωνάξουν τα συνθήματα τους. Αυτή είναι η νομιμοποίηση τους στη συνείδηση των πολιτών;;"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου