Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Αστυνομικοί έβγαιναν περιπολίες με φίλους τους-ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ





Ένας αρχιφύλακας και ένας αστυφύλακας διώκονται πειθαρχικά γιατί σε περιπολίες έπαιρναν μαζί δυο… φίλους τους. Και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.Ο αρχιφύλακας, που υπηρετεί στην Άμεση Δράση Αττικής, είχε δώσει προχθές το βράδυ έναν υπηρεσιακό φορητό ασύρματο σε έναν από τους δύο συλληφθέντες φίλους του. Οι δυο πολίτες, που επέβαιναν σε λευκό αυτοκίνητο μάρκας Citroen Xsara, ακολουθούσαν το περιπολικό που οδηγούσε ο αρχιφύλακας με συνοδό τον αστυφύλακα.

Κατά διαστήματα, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν φάρο και σειρήνα που διέθετε το ΙΧ, ενώ έπαιρναν μέρος στους ελέγχους για τους οποίους δίνονταν εντολές από το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Έλαβαν μέρος σε τέσσερις ελέγχους, ενώ σε δυο από αυτούς, ο ένας εκ των δυο ιδιωτών παρουσιάστηκε στους ελεγχόμενους ως αστυνομικός.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν χθες τα ξημερώματα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ το ΙΧ αυτοκίνητο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, στο οποίο επέβαινε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες πολίτες και σε έλεγχο, που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετηθεί σειρήνα και φάρος όμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα της Ασφάλειας.

Το θέμα ανατέθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που διαπίστωσε ότι όλο αυτό ήταν σε συνεργασία με τον αρχιφύλακα. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στον εισαγγελέα, ο μεν αστυνομικός με την κατηγορία της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων, ενώ οι δύο ιδιώτες για αντιποίηση κατά συναυτουργία.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έθεσε σε διαθεσιμότητα και τον αρχιφύλακα και τον αστυφύλακα συνοδό του περιπολικού, ο οποίος βαρύνεται για σοβαρή παραμέληση του υπηρεσιακού καθήκοντος. Ταυτόχρονα, διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση
.


www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου