Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Δημοτικός υπάλληλος: "Έκλεβα αλλά εκτελούσα άνωθεν εντολές"

!Το ποσό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης αγγίζει, για την ώρα, τα 23,5εκ.€.
Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/
Διαβάστε τι είπε στην απολογία του...
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον Γ' ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος πρώην υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο επί 18 έτη υπάλληλος του δήμου, που κατηγορείται για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, ακολούθησε την ίδια γραμμή που είχε χαράξει κατά την προανακριτική του απολογία.

Απολογούμενος, ο 46χρονος φέρεται να αποδέχθηκε μέρος της ευθύνης για την υπόθεση υπεξαίρεσης κονδυλίων από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου. "Εκτελούσα άνωθεν εντολές" είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, φέρεται να κατονόμασε υψηλόβαθμο -εν ενεργεία- στέλεχος του δήμου ως γνώστη και εντολέα, ενώ ανέφερε ονόματα άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της διοίκησης του δήμου που, όπως ισχυρίστηκε, γνώριζαν τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ποσό της υπεξαίρεσης μέχρι στιγμής αγγίζει τα 23,5 εκατ. ευρώ, για το διάστημα από το 1998 έως το 2007.

Φέρεται δε να είπε ότι στον ίδιο αναλογούσε ως «μίζα» ένα μικρό μέρος από το σύνολο του υπεξαιρεθέντος ποσού.

Με βάση το περιεχόμενο της απολογίας του 46χρονου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή (14/05/2010) βάσει εντάλματος που εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές, ο ειδικός ανακριτής θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες σε βάρος των υπολοίπων ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, έτσι ώστε να αρχίσουν οι απολογίες τους.

Σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις προσωρινών διαπιστώσεων που κατέθεσε στις αρχές η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 17 άτομα. Το επόμενο διάστημα η οικονομική επιθεωρήτρια θα ολοκληρώσει την έρευνά της και θα καταθέσει το τελικό πόρισμα για την υπόθεση.

Εκτιμάται ότι η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

1 σχόλιο:

  1. «Σύνθημα της Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου ήταν και είναι «όποιος έκλεψε θα πάει φυλακή».
    Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΕΝΟΧΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ !…»
    Με αφορμή την προφυλάκιση του βασικού κατηγορούμενου για την υπεξαίρεση ασφαλιστικών εισφορών στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Σύνθημα της Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου ήταν και είναι «όποιος έκλεψε θα πάει φυλακή».
    Είμαι λοιπόν ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 1993 αποκαλύφθηκε επί της δικής μου Διοίκησης πριν 2,5 χρόνια, μηνύθηκε ο βασικός ένοχος από εμένα προσωπικά και ήδη βρίσκεται στην φυλακή.
    Το δυσάρεστο είναι ότι ορισμένοι κύκλοι αντιμετωπίζουν τον ένοχο ως αξιόπιστο μάρτυρα και αναπαράγουν τα όσα ψευδέστατα ισχυρίζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο τέως υπάλληλος του Δ.Θ. που ήδη έχει παραδεχτεί την ενοχή του.
    Είναι φανερό ότι ορισμένοι για να πλήξουν την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης μεταχειρίζονται κάθε μέσο.
    Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή