Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Οι πολλές ώρες εργασίας μπορεί να προκαλέσουν καρδιαγγειακά προβλήματα

Σύμφωνα με έρευνα

Όσοι εργάζονται 10 με 11 ώρες την ημέρα είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν σοβαρές καρδιακές ασθένειες, ακόμα και να πάθουν καρδιακή προσβολή, απ' ότι όσοι εργάζονται 7 ώρες την ημέρα, αναφέρουν οι ερευνητές.

Τα αποτελέσματα μίας...
έρευνας, που διήρκησε 11 χρόνια και έγινε σε 6.000 βρετανούς δημόσιους υπαλλήλους, δεν προσφέρουν οριστικές αποδείξεις ότι οι πολλές ώρες εργασίας προκαλούν καρδιακαγγειακά προβλήματα. Όμως δείχνουν ότι υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ των ωρών εργασίας και των ασθενειών αυτών, η οποία μπορεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, να οφείλεται στο άγχος.

Συνολικά μεταξύ των Βρετανών που πήραν μέρος στην έρευνα καταγράφηκαν 369 περιστατικά θανάτων από καρδιακά προβλήματα, μη θανατηφόρων καρδιακών προσβολών και στηθάγχης, ενώ σε όσους εργάζονται 10 με 11 ώρες την ημέρα είναι αυξημένος κατά 60% και ο κίνδυνος να εμφανίσουν ένα καρδιακό επεισόδιο.

Η εργασία για μία ή δύο ώρες πέραν των 7 δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγεικών ασθενειών.

"Φαίνεται ότι υπάρχει ένα όριο, έτσι δεν είναι τόσο κακό για την υγεία αν κανείς δουλέψει περίπου μία ώρα πέρα από το κανονικό", δήλωσε η Μαριάνα Βιρτάνεν, επιδημιολόγος του πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών στους ανθρώπους που εργάζονται πολλές ώρες είναι ανεξάρτητος από άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το αυξημένο σωματικό βάρος ή η υψηλή χοληστερίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου