Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

"Οι Τούρκοι κάνουν εικονική προσβολή ελληνικής φρεγάτας έξω από τη Χίου και η Νομαρχία Χίου οργανώνει εκδρομή Χίων επιχειρηματιών στη Σμύρνη"

"Όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο: "Το ταξίδι αυτό, όπως είναι κατανοητό, θα βοηθήσει στη διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού, και του τουρισμού, καθώς και στη ΣΥΣΦΙΞΗ(;) των σχέσεων της Χίου με τη γείτονα χώρα".
Την ίδια μέρα που οι Τούρκοι έκαναν εικονική προσβολή της φρεγάτας F-455 «Σαλαμίς» με τα F-4 Terminator ανοικτά της Χίου, η Νομαρχία, που...

λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου είχε δεχθεί στο γραφείο του Νομάρχη Πολύδωρα Λαμπρινούδη εικοσαπενταμελή αντιπροσωπεία Τούρκων Επιχειρηματιών, μ' έγγραφο που υπέγραψε η αντινομάρχης Λίτσα Λύκου, καλεί Χιώτες επιχειρηματίες να επισκεφθούν το Τσεσμέ και τη Σμύρνη.
Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουνίου, που οι Τούρκοι με προκλητικό τρόπο, έκαναν την εικονική προσβολή της ελληνικής φρεγάτας η κ. Λύκου σε κάλεσμα που απεύθυνε στους:
1. Επιμελητήριο Χίου
2. Ένωση Ξενοδόχων Χίου
3. Ένωση Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χίου και
4. Εκπρόσωπο των Τουριστικών Γραφείων στην Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, αναφέρει:
"Όπως πιθανά γνωρίζετε, στις 4 Ιουνίου 2010 επισκέφθηκε το Νομάρχη Χίου και την αντινομάρχη κ. Λίτσα Λύκου, εικοσαπενταμελής αντιπροσωπεία Τούρκων επιχειρηματιών, με επικεφαλής το Δήμαρχο Τσεσμέ, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σμύρνης, το Διευθυντή του Λιμένος Τσεσμέ και το Διευθυντή της Μαρίνας Τσεσμέ κ.α.
Στο πλαίσιο της συζήτησης αποφασίσθηκε, εάν υπάρχει ενδιαφέρον, η επίσκεψη Χίων επιχειρηματιών στο Τσεσμέ και τη Σμύρνη, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Το ταξίδι αυτό, όπως είναι κατανοητό, θα βοηθήσει στη διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και του τουρισμού, καθώς και στη σύσφιξη των σχέσεων της Χίου με τη γείτονα χώρα.
Προκειμένου να οργανωθεί, όσο γίνεται καλύτερα το ταξίδι, παρακαλούμε για την απάντηση σας το συντομότερο δυνατόν.
Η Υπηρεσία μας και εγώ προσωπικά, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία".


H αντινομάρχης Χίου Λίτσα Λύκου στο μέσον, ενώ αριστερά της είναι ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και δεξιά της ο νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης"
http://odysseaschios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου